suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kokkolan kaupunki

Eläinlääkäripäivystys

  • Palvelu
  • 9 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Eläinlääkäripäivystys on tarkoitettu päivystysaikana kiireellistä hoitoa vaativia sairaus- tai onnettomuustapauksia varten.

Yhteistoiminta-alueen kunnat sijoittuvat kolmeen eri päivystysalueeseen: Eteläiseen, Lestijokilaakson sekä Perhonjokilaakson alueeseen.

Toimi näin

Päivystys alkaa arkisin klo 16.00 ja päättyy seuraavana arkiaamuna klo 8.00. Viikonloppupäivystys alkaa perjantaina klo 16.00 ja päättyy maanantaiaamuna klo 8.00.

Soita oman alueesi päivystysnumeroon. Vastaanotoilla ei ole vakituisia avustajia tai eläintenhoitajia, vaan eläinlääkärit hoitavat itse puhelinpalvelun ja vastaanottotoiminnan. Näin ollen eläinlääkäri ei välttämättä pysty vastaamaan puhelimeen. Ole hyvä ja jätä tällöin viesti vastaajaan tai soita hetken kuluttua uudelleen.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Eläinlääkäri perii kunnallisen eläinlääkäritaksan mukaiset palkkiot korotuksineen sekä tarvike- ja lääkekustannukset eläimen omistajalta tai haltijalta.

Tausta ja lainsäädäntö

Virka-ajan ulkopuolella tarvittavaa kiireellistä eläinlääkintäapua saa kunnan eläinlääkäripäivystyksestä. Eläinlääkäripäivystystä saatetaan tarjota yhteistoiminnassa useiden kuntien kesken.

Pienikokoiset kotieläimet täytyy yleensä kuljettaa vastaanotolle, mutta suurikokoisia eläinlääkäri tulee hoitamaan niiden pitopaikkaan.

Kunta voi tuottaa päivystyspalvelut itse tai hankkia ne yksityiseltä eläinlääkäripalvelun tuottajalta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKokkolan kaupunki, Pietarsaaren sosiaali- ja terveysvirasto
Palvelusta vastaaKokkolan kaupunki
Alue Halsua, Kannus, Kaustinen, Kokkola, Kruunupyy, Lestijärvi, Perho, Toholampi, Veteli
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Kokkolan kaupunki
Päivitetty: 28.8.2020