suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Porvoon kaupunki

Digituki

 • Palvelu
 • Porvoo
 • Julkinen palvelu

Digituen kautta voit saada neuvoja tietokoneen, matkapuhelimen tai muun mobiililaitteen käyttöön. Neuvomme myös, miten käytät sähköisiä palveluja.

Digituki on tarkoitettu kaikille kuntalaisille, jotka tarvitsevat tukea arjen digiaskareissa. Kuka tahansa voi tarvita digitukea jossain tilanteessa tai elämänsä vaiheessa.

Digituki ja digineuvonta tarkoittavat Porvoon kaupungilla

 • pika-apua tietokoneen, tablettien ja älypuhelimien käyttöönotossa
 • opastusta sähköiseen tunnistautumiseen sekä eri verkkopalveluiden käyttöön (kaupungin omat palvelut, Kela, Omakanta, verottaja jne.)
 • rohkaisua kokeilemaan, innostumaan ja kehittämään itsenäisesti omia digitaitoja.

Digituki ei tarkoita viallisten laitteiden korjaamista. Sinua auttava henkilö ei saa asioida puolestasi tai käsitellä palvelujen käyttöön tarvittavia pankki- tai muita tunnuksia. Älä kerro omia tunnuksiasi tukea antavalle henkilölle.

Digituen antajat ovat kaupungin työntekijöitä tai koulutettuja vapaaehtoisia. Tukea voivat antaa esimerkiksi

 • asiointipisteet
 • yhteispalvelupisteet
 • kansalais- ja työväenopistot
 • kirjastot
 • vertaisopastajat, vapaaehtoiset, yhdistykset, järjestöt tai yritykset.

Digituesta saatetaan käyttää myös erilaisia nimityksiä, kuten esimerkiksi digineuvonta tai digiopastus.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Digituen kautta voit saada neuvoja ja apua tietokoneen, matkapuhelimen, tabletin tai muun mobiililaitteen sekä sähköisten palvelujen käyttöön. Tuki voi olla laitteiden tai palvelujen käytön kursseja, neuvontatilaisuuksia tai henkilökohtaista apua. Digituen antaja määrittelee, miten ja millaista apua tarjoaa. Digitukea annetaan tapauskohtaisesti asiakkaan omalla laitteella tai digituen antajan laitteella. Digituen antajaan voi ottaa yhteyttä verkossa, puhelimitse tai tulemalla paikan päälle.

Tukea antava henkilö voi opastaa sähköisessä asioinnissa, palvelujen löytymisessä ja laitteiden peruskäytössä, mutta digituki ei yleensä tarkoita viallisten laitteiden korjaamista. Tukea antava henkilö ei saa asioida puolestasi tai käsitellä esimerkiksi palvelujen käyttöön tarvittavia pankki- tai muita tunnuksia. Älä kerro omia tunnuksiasi tukea antavalle henkilölle.

Tukea voivat antaa esimerkiksi asiointipisteet, yhteispalvelupisteet, kansalais- ja työväenopistot, kirjastot, vertaisopastajat, vapaaehtoiset, yhdistykset, järjestöt tai yritykset. Digituesta saatetaan käyttää myös erilaisia nimityksiä, kuten esimerkiksi digineuvonta tai digiopastus.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPorvoon kaupunki
Palvelusta vastaaPorvoon kaupunki
Alue Porvoo
Palvelun kieletsuomi, ruotsi, englanti
Tekstistä vastaa: Porvoon kaupunki
Päivitetty: 7.1.2021