suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Mäntsälän kunta

Digituki

  • Palvelu
  • Mäntsälä
  • Julkinen palvelu

Mäntsälän kirjastossa on viikottain digicafe perjantaisin klo 9-11, jonne voi ilman ajan varausta tulla kysymään apua oman älylaitteen (kännykkä, tabletti, kannettava tietokone) käytössä ja toimintaongelmissa tai sähköpostin, netin ja erilaisten verkkopalvelujen käytössä. Emme korjaa laitteita tai voi asioida verkkopalveluissa kenenkään puolesta. Mikäli digicafeta ei järjestetä, siitä ilmoitetaan kirjastossa ja kirjaston www-sivuilla ja sosiaalisen median kanavissa.

Digineuvontaa on mahdollista saada myös ajanvarauksella henkilökohtaisesti, aikaa voi tiedustella sähköpostitse kirjasto@mantsala.fi tai puhelimitse kirjaston aukioloaikoina 040 314 5376.

Mäntsälän kansalaisopisto järjestää tietokoneiden ja älylaitteiden sekä verkkopalvelujen käyttöön liittyviä kursseja, joista saa lisätietoa http://www.mantsalanopisto.fi/.

Toimi näin

Helpointa on tulla kysymään apua digicafesta perjantaisin klo 9-11, jolloin voidaan tarvittaessa varata aika henkilökohtaiseen opastukseen. Henkilökohtaista digitukea voi tiedustella sähköpostitse kirjasto@mantsala.fi tai puhelimitse kirjaston aukioloaikoina 040 314 5376.

Kenelle ja millä ehdoin

Digineuvonnassa ei pystytä korjaamaan laitteita tai asioimaan henkilön puolesta verkkopalveluissa. Emme myöskään pysty tekemään kotikäyntejä.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Digituen kautta voit saada neuvoja ja apua tietokoneen, matkapuhelimen, tabletin tai muun mobiililaitteen sekä sähköisten palvelujen käyttöön. Tuki voi olla laitteiden tai palvelujen käytön kursseja, neuvontatilaisuuksia tai henkilökohtaista apua. Digituen antaja määrittelee, miten ja millaista apua tarjoaa. Digitukea annetaan tapauskohtaisesti asiakkaan omalla laitteella tai digituen antajan laitteella. Digituen antajaan voi ottaa yhteyttä verkossa, puhelimitse tai tulemalla paikan päälle.

Tukea antava henkilö voi opastaa sähköisessä asioinnissa, palvelujen löytymisessä ja laitteiden peruskäytössä, mutta digituki ei yleensä tarkoita viallisten laitteiden korjaamista. Tukea antava henkilö ei saa asioida puolestasi tai käsitellä esimerkiksi palvelujen käyttöön tarvittavia pankki- tai muita tunnuksia. Älä kerro omia tunnuksiasi tukea antavalle henkilölle.

Tukea voivat antaa esimerkiksi asiointipisteet, yhteispalvelupisteet, kansalais- ja työväenopistot, kirjastot, vertaisopastajat, vapaaehtoiset, yhdistykset, järjestöt tai yritykset. Digituesta saatetaan käyttää myös erilaisia nimityksiä, kuten esimerkiksi digineuvonta tai digiopastus.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaMäntsälän kunta
Palvelusta vastaaMäntsälän kunta
Alue Mäntsälä
Palvelun kieletsuomi, englanti, ruotsi
Tekstistä vastaa: Mäntsälän kunta
Päivitetty: 1.11.2021