suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kärkölän kunta

Digituki

  • Palvelu
  • Kärkölä
  • Julkinen palvelu

Digituki-palvelu on tarkoitettu kaikille kuntalaisille. Digituen avulla saat neuvoja ja apua tietokoneen, matkapuhelimen tai muun mobiililaitteen tai sähköisten palvelujen käyttöön. Vertaistukiryhmiä ja koulutuksia järjestetään erityisesti senioriväestölle.

Tilaisuuksien ja tapahtumien tiedot löytyvät kirjaston verkkosivuilta ja facebook-palvelussa.

Toimi näin

Kirjaston omien laitteiden ja sähköisten palvelujen käyttöön saa apua henkilökunnalta kirjaston aukioloaikoina ilman etukäteisajanvarausta.

Kenelle ja millä ehdoin

Digineuvonnassa ei korjata laitteita tai asioida verkkopalveluissa henkilön puolesta. Palvelu ei tarjoa kotikäyntejä.

Digineuvontaa antavat kirjaston henkilökunnan lisäksi myös vapaaehtoiset vertaisopastajat kirjaston verkkosivuilla erikseen ilmoitettuina ajankohtina.

Tausta ja lainsäädäntö

Digituen kautta voit saada neuvoja ja apua tietokoneen, matkapuhelimen, tabletin tai muun mobiililaitteen sekä sähköisten palvelujen käyttöön. Tuki voi olla laitteiden tai palvelujen käytön kursseja, neuvontatilaisuuksia tai henkilökohtaista apua. Digituen antaja määrittelee, miten ja millaista apua tarjoaa. Digitukea annetaan tapauskohtaisesti asiakkaan omalla laitteella tai digituen antajan laitteella. Digituen antajaan voi ottaa yhteyttä verkossa, puhelimitse tai tulemalla paikan päälle.

Tukea antava henkilö voi opastaa sähköisessä asioinnissa, palvelujen löytymisessä ja laitteiden peruskäytössä, mutta digituki ei yleensä tarkoita viallisten laitteiden korjaamista. Tukea antava henkilö ei saa asioida puolestasi tai käsitellä esimerkiksi palvelujen käyttöön tarvittavia pankki- tai muita tunnuksia. Älä kerro omia tunnuksiasi tukea antavalle henkilölle.

Tukea voivat antaa esimerkiksi asiointipisteet, yhteispalvelupisteet, kansalais- ja työväenopistot, kirjastot, vertaisopastajat, vapaaehtoiset, yhdistykset, järjestöt tai yritykset. Digituesta saatetaan käyttää myös erilaisia nimityksiä, kuten esimerkiksi digineuvonta tai digiopastus.

Palvelun toteuttaa

Kärkölän kunta

Palvelusta vastaa

Kärkölän kunta
Tekstistä vastaa: Kärkölän kunta
Päivitetty: 4.10.2023