suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Raision kaupunki

Digineuvonta

  • Palvelu
  • Raisio
  • Julkinen palvelu

Rasekon aikuisopisto Timalin datanomiopiskelijat tarjoavat henkilökohtaista digiopastusta Kirjastotalon lehtiosastolla kerran viikossa.

Tilaisuuteen ei ole ennakkoilmoittautumista, saavu vain paikalle, mikäli tietotekniikka aiheuttaa päänvaivaa.

Toimi näin

Digineuvonta on avoin kaikille. Rasekon datanomiopiskelijat ovat paikalla Kirjastotalon lehtiosastolla kerran viikossa. Tapahtumaan ei ole ennakkoilmoittautumista, saavu vain paikalle, ja saat opastusta ongelmaasi. Opastuksessa saat neuvoja kädestä pitäen.

Syksyn digineuvonnat ovat Kirjastotalon lehtiosastolla tiistaista 7.9. alkaen tiistaisin klo 12-14.30. Syksyn viimeinen opastus 14.12.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Digituen kautta voit saada neuvoja ja apua tietokoneen, matkapuhelimen, tabletin tai muun mobiililaitteen sekä sähköisten palvelujen käyttöön. Tuki voi olla laitteiden tai palvelujen käytön kursseja, neuvontatilaisuuksia tai henkilökohtaista apua. Digituen antaja määrittelee, miten ja millaista apua tarjoaa. Digitukea annetaan tapauskohtaisesti asiakkaan omalla laitteella tai digituen antajan laitteella. Digituen antajaan voi ottaa yhteyttä verkossa, puhelimitse tai tulemalla paikan päälle.

Tukea antava henkilö voi opastaa sähköisessä asioinnissa, palvelujen löytymisessä ja laitteiden peruskäytössä, mutta digituki ei yleensä tarkoita viallisten laitteiden korjaamista. Tukea antava henkilö ei saa asioida puolestasi tai käsitellä esimerkiksi palvelujen käyttöön tarvittavia pankki- tai muita tunnuksia. Älä kerro omia tunnuksiasi tukea antavalle henkilölle.

Tukea voivat antaa esimerkiksi asiointipisteet, yhteispalvelupisteet, kansalais- ja työväenopistot, kirjastot, vertaisopastajat, vapaaehtoiset, yhdistykset, järjestöt tai yritykset. Digituesta saatetaan käyttää myös erilaisia nimityksiä, kuten esimerkiksi digineuvonta tai digiopastus.

Perustiedot

Palvelusta vastaaRaision kaupunki
Alue Raisio
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Raision kaupunki
Päivitetty: 24.2.2022