suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Salon kaupunki

Avoin varhaiskasvatuspalvelu

  • Palvelu
  • Salo
  • Julkinen palvelu

Salon avoin varhaiskasvatus on suunnitelmallista ja tavoitteellista toimintaa, joka tarjoaa monimuotoisia palveluja eri puolilla kaupunkia; avoimia päiväkoteja, leikkikoulu- ja leikkipuistotoimintaa.

Palvelujen tavoitteena on tarjota kotihoidossa oleville lapsille ja heidän vanhemmilleen sosiaalisia kontakteja, monipuolista toimintaa yhdessä muiden lasten ja vanhempien kanssa sekä kasvatuksellista tukea.

Toiminta sisältää muun muassa musiikkia, kädentaitoja, ympäristökasvatusta ja liikuntaa. Leikin osuus toiminnassa on keskeinen.

Toimi näin

Hae lapsellesi leikkikoulupaikkaa sähköisesti.

Sähköisellä hakemuksella voit hakea: alle kouluikäisen lapsesi päivähoitoa, hoitopaikan vaihtamista, esiopetuspaikkaa, avoimen päiväkodin varhaiskasvatusleikkikouluun ja yksityisen päiväkotihoidon palveluseteliä sekä ilmoittautua esiopetukseen.

Hakemuksen voi tehdä verkkoasioinnin kautta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Osallistuminen ei vaikuta Kelan maksamaan kotihoidon tukeen.

Palvelu on avoimen päiväkodin osalta maksuton, leikkikoulutoiminnasta peritään maksu.

Tausta ja lainsäädäntö

Avoin varhaiskasvatustoiminta on tarkoitettu erityisesti kotihoidossa oleville lapsille. Lapsesi ja koko perheesi voivat saada hyvinvointinsa tueksi monenlaisia toimintamahdollisuuksia avoimissa päiväkodeissa, leikkipuistoissa ja kerhoissa.

Kerhotoiminta on ohjattua ja tavoitteellista. Pääpaino on leikillä, ulkoilulla ja turvallisella yhdessäololla. Tarjolla voi olla esimerkiksi liikunta-, kulttuuri- tai luontokerhoja. Myös vanhemmat voivat osallistua perhekerhojen toimintaan.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSalon kaupunki
Palvelusta vastaaSalon kaupunki
Alue Salo
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Salon kaupunki
Päivitetty: 1.6.2021