suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Rauman kaupunki

Avoin varhaiskasvatuspalvelu

  • Palvelu
  • Rauma
  • Julkinen palvelu

Avoimen varhaiskasvatuksen toimintamuotoja ovat perhetoiminta, varhaiskasvatuskerhot sekä kesäleikkikenttätoiminta. Kaikissa avoimen varhaiskasvatuksen pisteissä toiminnat sisältävät leikkiä, musiikkia, kädentaitoja, liikuntaa ym. elämyksellisiä toimintamuotoja.

Avoimen varhaiskasvatuksen palvelut ovat perheille, jotka eivät ole muun varhaiskasvatuksen piirissä.

Perhetoimintaa suosittelemme pikkulapsiperheille ensimmäiseksi varhaiskasvatuksen muodoksi. Perhetoimintaa voi myös käyttää osapäiväsen varhaiskasvatuspaikan rinnalla. Perhetoiminta tarjoaa kohtaamispaikan samassa elämäntilanteessa oleville pikkulapsiperheille ja antaa mahdollisuuden yhdessäoloon, vertaistukeen sekä osallistumisen ohjattuun toimintaan sekä ryhmässä toimimiseen monipuolisten toimintasisältöjen parissa. Perhetoiminta tarjoaa myös ammatillista kuuntelua, neuvontaa ja ohjausta sekä mahdollisuuden osallisuuteen.

Toiminta tukee lapsen ja aikuisen välistä vuorovaikutusta sekä tukee perhettä kasvatustyössä.

Varhaiskasvatuskerhot tarjoavat pedagogisesti ohjattua ryhmätoimintaa ja leikkiseuraa 2,5–5-vuotiaille lapsille. Kerhotoiminta antaa lapselle mahdollisuuden ryhmässä toimimiseen sekä kiireettömään leikkiin ym. toimintaan varhaiskasvatushenkilöstön ohjauksessa.

Rauman kaupungin avoimeen varhaiskasvatustoimintaan Sinilinnussa, Kipparinpuistossa tai Pikkukaislassa haetaan tulostettavalla hakemuksella. Vapautuville paikoille otetaan lapsia ympäri vuoden. Varhaiskasvatuskerhopäivistä tehdään kirjallinen asiakasmaksusopimus.

Toimi näin

Rauman kaupungin avoimeen varhaiskasvatustoimintaan Sinilinnussa, Kipparinpuistossa tai Pikkukaislassa haetaan tulostettavalla hakemuksella. Vapautuville paikoille otetaan lapsia ympäri vuoden. Varhaiskasvatuskerhopäivistä tehdään kirjallinen asiakasmaksusopimus.

Kenelle ja millä ehdoin

Avoimen varhaiskasvatuksen varhaiskasvatuskerhopalvelut ovat perheille, jotka eivät ole muun varhaiskasvatuksen piirissä.

Palvelu on maksullinen.

Osallistuminen ei vaikuta Kelan maksamaan kotihoidon tukeen.

Kerhomaksu on 12–30 euroa kuukaudessa ( osallistuminen 1 tai 2x viikossa ) , perhetoiminnassa 30-50e lukukaudessa ( syksy/kevät) / perhe.

Tausta ja lainsäädäntö

Avoin varhaiskasvatustoiminta on tarkoitettu erityisesti kotihoidossa oleville lapsille. Lapsenne ja koko perheenne voivat saada hyvinvointinsa tueksi monenlaisia toimintamahdollisuuksia avoimissa päiväkodeissa, leikkipuistoissa ja kerhoissa. Myös pitkäaikaissairailla tai sairaalahoidossa olevilla alle kouluikäisillä on oikeus saada virikkeellistä varhaiskasvatusta.

Kerhotoiminta on ohjattua ja tavoitteellista. Pääpaino on leikillä, ulkoilulla ja turvallisella yhdessäololla. Tarjolla voi olla esimerkiksi liikunta-, kulttuuri- tai luontokerhoja. Myös vanhemmat voivat osallistua perhekerhojen toimintaan. Koulujen loma-aikoina kerhot pitävät taukoa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRauman kaupunki
Palvelusta vastaaRauman kaupunki
Alue Rauma
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Rauman kaupunki
Päivitetty: 23.9.2019