suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Raision kaupunki

Avoin varhaiskasvatuspalvelu

  • Palvelu
  • Raisio
  • Julkinen palvelu

Kerhotoimintaa järjestetään keskustan alueella vanhoissa luontokoulun tiloissa. Kerhotoiminta on tarkoitettu 3-5-vuotiaille lapsille, joilla ei ole kunnallista tai yksityistä päivähoitopaikkaa.

Kerhotoiminnassa lapsella on mahdollisuus osallistua ohjattuun toimintaan, omaehtoiseen leikkiin ja ulkoiluun saman ikäisten lasten kanssa. Toiminta-aika on kahtena - kolmena päivänä viikossa kolme tuntia kerrallaan. Lounasta tai välipalaa ei tarjota kerhopäivän aikana, mutta omat eväät kuuluvat ohjelmaan.

Kerhotoiminta on suunnitelmallista varhaiskasvatusta, joka tukee lapsen kasvua ja antaa hänelle mahdollisuuksia toimintaan toisten oman ikäistensä lasten kanssa. Kerhotoimintaan voi ilmoittautua koko ajan.

Puistotoiminta järjestetään yhteistyössä Raision seurakunnan kanssa Wanhan Pappilan puistossa. Puistotoiminnassa lapsella on mahdollisuus osallistua ohjattuun ulkoiluun ja siellä tapahtuvaan lasten väliseen leikkiin saman ikäisten lasten kanssa kaksi kertaa viikossa.

Toiminnasta vastaavat Raision kaupungin lastenhoitaja ja Raision seurakunnan lastenohjaaja. Toiminta on tarkoitettu lapsille, joilla ei ole kunnallista tai yksityistä päivähoitopaikkaa. Toimintaan voivat osallistua 2 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat, alle kouluikäiset lapset.

Toimi näin

Raision kotisivuilta löytyy hakulomake palveluun. Lomake tulee palauttaa päivähoitotoimistoon joko paperisena tai sähköpostin liitteenä.

Toimintavuoden aikana mahdollisesti vapautuvat paikat täytetään hakujärjestyksessä.

Kenelle ja millä ehdoin

Toimintaan osallistuvalla lapsella ei voi olla kunnallista tai yksityistä päivähoitopaikkaa.

Palvelu on maksuton.

Osallistuminen ei vaikuta Kelan maksamaan kotihoidon tukeen.

Kerhotoiminta maksaa 30 euroa/kk. Puistotoiminta on maksutonta.

Tausta ja lainsäädäntö

Avoin varhaiskasvatustoiminta on tarkoitettu erityisesti kotihoidossa oleville lapsille. Lapsesi ja koko perheesi voivat saada hyvinvointinsa tueksi monenlaisia toimintamahdollisuuksia avoimissa päiväkodeissa, leikkipuistoissa ja kerhoissa.

Kerhotoiminta on ohjattua ja tavoitteellista. Pääpaino on leikillä, ulkoilulla ja turvallisella yhdessäololla. Tarjolla voi olla esimerkiksi liikunta-, kulttuuri- tai luontokerhoja. Myös vanhemmat voivat osallistua perhekerhojen toimintaan.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRaision kaupunki
Palvelusta vastaaRaision kaupunki
Alue Raisio
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Raision kaupunki
Päivitetty: 30.10.2020