suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kokkolan kaupunki

Asunnontarkastus

  • Palvelu
  • 9 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Terveydensuojelulain mukaan asunnon sisäilman tulee olla puhdasta, eivätkä lämpötila, kosteus, melu, ilmanvaihto, haju, pöly, valo, säteily, mikrobit ja muut tekijät saa aiheuttaa terveyshaittaa. Jos olet asukas, isännöitsijä, kiinteistön omistaja tai muu asianosainen ja epäilet asunnon olosuhteiden aiheuttavan terveyshaittaa, voit pyytää ympäristöterveystarkastajaa tekemään asunnontarkastuksen. Tarkastuksesta ilmoitetaan aina kiinteistön omistajalle.

Ympäristöterveystarkastaja päättää tarkastuksen perusteella mahdollisista mittauksista ja muista tutkimuksista. Tarkastuksen perusteella voidaan antaa korjausmääräyksiä. Korjausvelvoite annetaan sille, jonka menettely, toimenpide tai laiminlyönti on syynä epäkohtaan.

Toimi näin

Tee asunnontarkastuspyyntö sähköisesti tai kirjallisesti täyttämällä lomake ja palauttamalla se Keski-Pohjanmaan ympäristöterveydenhuoltoon. Tarvittaessa ota yhteyttä Keski-Pohjanmaan ympäristöterveydenhuoltoon puhelimitse tai sähköpostitse.

Kenelle ja millä ehdoin

Vuokralaisen tulee ottaa ensisijaisesti yhteyttä taloyhtiön isännöitsijään, vuokranantajaan tai osakehuoneiston omistajaan epäkohtien poistamiseksi. Jos omistaja ei ole ryhtynyt toimenpiteisiin tai ne eivät ole olleet riittäviä, voit pyytää ympäristöterveystarkastajalta asunnontarkastusta.

Palvelu on maksuton.

Tarkastus on maksuton. Mahdolliset lisätutkimukset ovat maksullisia.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKokkolan kaupunki
Palvelusta vastaaKokkolan kaupunki
Alue Halsua, Kannus, Kaustinen, Kokkola, Kruunupyy, Lestijärvi, Perho, Toholampi, Veteli
Palvelun kieletsuomi, ruotsi, englanti
Tekstistä vastaa: Kokkolan kaupunki
Päivitetty: 7.1.2022