suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Salon kaupunki

Asuintontit

  • Palvelu
  • Salo
  • Julkinen palvelu

Tonttien vuokrasopimukset tehdään 50 vuodeksi. Vuokraaja voi esittää, että vuokratontti lunastetaan, milloin tahansa vuokrakauden aikana kun rakennusvelvoite on täytetty. Maksettuja vuokria ei lueta ostajan hyväksi tonttia ostettaessa.

Kaupungilla on tällä hetkellä yli 300 vapaasti varattavaa asuinrakennukselle tarkoitettua tonttia. Tarjontaa löytyy niin kaupungin keskustan tuntumasta kuin vanhojen kuntien taajamistakin. Tonttien myyntihinnat ja niihin sidotut vuosivuokrat vaihtelevat alueittain. Tontti vuokrataan aina aluksi. Kun rakentamisvelvoite on täytetty (100 m²/kolme vuotta), voi tontin halutessaan ostaa omakseen.

Toimi näin

Kaupungin asuin- ja yritystonttien varaamista sekä vuokrauksen ja myynnin valmistelua hoitaa kiinteistö- ja mittauspalvelujen osasto.

Ajantasaisiin varaustilannekarttoihin ja lisätietoihin pääset tutustumaan asuin- ja yritystonttien alasivuilta.

Tonttien varaaminen tehdään ensisijaisesti karttapalvelun kautta. Sähköisen varauksen tekemiseksi tarvitset sähköpostiosoitteen sekä nettipankkitunnukset. Mikäli sähköisen varauksen tekeminen ei ole mahdollista, voi tontin varata toimittamalla varauslomakkeen Halikon virastotalolle, käyntiosoite Hornintie 2-4, Halikko.

Kenelle ja millä ehdoin

Voimassa olevat varausehdot ovat:

  1. Varauksen tekijä sitoutuu maksamaan 400 e varausmaksun lähetettävän laskun mukaisesti.

2. Varaus on voimassa 6 kk varauspäätöksestä lukien, minkä ajan kuluessa varaajan tulee kirjallisesti ilmoittaa halukkuudesta vuokrata tontti. Mikäli määräaikaan mennessä kirjallista ilmoitusta ei ole vastaanotettu, varaus katsotaan peruuntuneeksi.

3. Suoritettu varausmaksu hyvitetään varaajalle, kun tontti vuokrataan.

4. Jos varaus peruuntuu, varausmaksua ei palauteta varaajalle, paitsi jos peruuntuminen johtuu varaajasta riippumattomasta syystä. Varausmaksua ei palauteta eikä hyvitetä, jos varauksen kohde muuttuu varaajan pyynnöstä. Uudesta varauskohteesta veloitetaan 400 e varausmaksu.

5. Varaajalla on hyväksytyn varauspäätöksen jälkeen oikeus tehdä rakennuspaikalla tarvittavia maaperän tutkimuksia koekuopan tai kairauksen avulla, mahdollista puustoa vahingoittamatta.

6. Vuokraajalla on mahdollisuus ostaa tontti omaksi, kun vuokrasopimuksessa määritelty rakentamisvelvoite on täytetty.

Palvelu on maksullinen.

Tonttien myyntihinnat ja vuosivuokrat vaihtelevat mm. sijainnista, maaperän ominaisuuksista ja pinta-alasta riippuen.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSalon kaupunki
Palvelusta vastaaSalon kaupunki
Alue Salo
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Salon kaupunki
Päivitetty: 3.2.2020