suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Soite

Apuvälinepalvelut

  • Palvelu
  • 8 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Apuväline on laite tai väline, jolla voidaan edistää ihmisen toimintakykyä silloin, kun suoriutuminen ja osallistuminen kotona tai muussa arjen toimintaympäristössä ovat sairauden, vamman tai ikääntymisen takia heikentynyt.

Apuvälineen tarpeen voi todeta asiakas itse, hänen läheisensä tai hänet tunteva sosiaali- tai terveydenhuollon ammattihenkilö. Yksilöllinen apuvälinetarve ilmaistaan hoito- j ...

Toimi näin

Apuvälinelainaamosta voit tulla lainaamaan tarvitsemasi apuvälineen, kun kyseessä on liikkumisen tai hygienian perusväline. Muihin apuvälineiden lainaamiseen tarvitaan terveydenhuollon ammattihenkilön suositus.

Kenelle ja millä ehdoin

Tuotamme apuvälinepalveluita kaiken ikäisille asiakkaille luovutusperusteiden mukaisesti.

Tausta ja lainsäädäntö

Lääkinnällisen kuntoutuksen apuvälineen saaminen edellyttää alan asiantuntijan toteamaa apuvälineen tarvetta. Asiantuntija voi tapauksesta riippuen olla esimerkiksi lääkäri, fysioterapeutti, toimintaterapeutti tai kuntohoitaja. Apuvälineitä ovat muun muassa pyörätuolit, kävelykepit, suihkutuolit sekä näön, kuulon ja kommunikoinnin apuvälineet.

Apuvälineitä voi saada lyhytaikaisesti lainaan ilman asiantuntijan lausuntoa. Julkisesta terveydenhuollosta maksuttomasti lainattavia apuvälineitä ovat muun muassa kyynärsauvat, kävelykepit, rollaattorit, WC-korokkeet, sängynjalankorokkeet, pyörätuolit ja erilaiset kävelytelineet.

Palvelun toteuttaa

Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue - Soite

Palvelusta vastaa

Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue - Soite
Tekstistä vastaa: Soite
Päivitetty: 1.1.2023