suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tampereen kaupunki

Ammatillinen koulutus

  • Palvelu
  • 23 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Tampereen seudun ammattiopisto Tredu järjestää ammatillista koulutusta Pirkanmaan alueella 16 eri toimipisteessä. Toimipisteitä on Tampereella, Kangasalla, Lempäälässä, Orivedellä, Nokialla, Virroilla ja Ylöjärvellä. Koulutusta järjestetään ammatillisiin perustutkintoihin, ammattitutkintoihin ja erikoisammattitutkintoihin.

Toimi näin

  • Hakeutuessasi koulutukseen ota yhteyttä TreduNavi-hakupalveluun puhelimitse, verkkosivujen kautta tai käymällä palvelupisteessä.
  • Opiskeluun liittyvissä asioissa ota yhteyttä palvelupisteen opintotoimistoon, mikäli olet jo opiskelijana Tredussa.

Kenelle ja millä ehdoin

Lisätietoja hakeutumisesta ja pääsyvaatimuksista saa Tredu Navi-hakupalvelusta puhelimitse, verkkosivujen kautta tai käymällä palvelupisteessä.

Palvelu on maksuton.

Opiskeluun tarvittavat välineet ovat maksuttomia niille opiskelijoille, joilla oppivelvollisuus jatkuu toiselle asteelle. Oppivelvollisuus jatkuu toiselle asteelle, jos opiskelija on suorittanut peruskoulun 9. luokan keväällä 2021 tai myöhemmin.

Tausta ja lainsäädäntö

Ammatillisella koulutuksella tarkoitetaan tutkintoon johtavaa ammatillista peruskoulutusta ja ammatillista lisäkoulutusta. Tutkintoon johtava ammatillinen peruskoulutus on tarkoitettu nuorille ja aikuisille.

Ammatillisessa koulutuksessa osaamista hankitaan oppilaitoksen lisäksi työpaikoilta ja verkko-oppimisympäristöistä. Jokainen opiskelee oman suunnitelmansa ja oppimistarpeensa mukaan. Työssäoppimista tuetaan esimerkiksi oppi- ja koulutussopimuksin. Opintoihin voi hakeutua ja ne voi suorittaa joustavasti ja myös aiempaa lyhyemmässä ajassa. Nuorille ja aikuisille tarjotaan samoja koulutuspalveluita. Ammatillinen koulutus antaa valmiudet hakea korkeakouluopintoihin.

Ammatillisen koulutuksen järjestämisestä vastaavat kunnat, kuntayhtymät, yhteisöt, säätiöt tai valtion liikelaitokset, joilla on opetus- ja kulttuuriministeriön lupa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaTampereen kaupunki
Palvelusta vastaaTampereen kaupunki
Alue Akaa, Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Kihniö, Kuhmoinen, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Punkalaidun, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala, Tampere, Urjala, Valkeakoski, Vesilahti, Virrat, Ylöjärvi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Tampereen kaupunki
Päivitetty: 9.11.2020