suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tampereen kaupunki

Ammatillinen koulutus

  • Palvelu
  • 23 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Tampereen seudun ammattiopisto Tredu järjestää ammatillista koulutusta Pirkanmaan alueella 14 eri toimipisteessä. Toimipisteitä on Tampereella, Kangasalla, Lempäälässä, Orivedellä, Nokialla, Virroilla ja Ylöjärvellä. Koulutusta järjestetään ammatillisiin perustutkintoihin, ammattitutkintoihin ja erikoisammattitutkintoihin.

Toimi näin

  • Jos tarvitset apua tai ohjausta Treduun hakeutumiseen ota yhteyttä TreduNavi hakupalveluun puhelimitse tai sähköpostilla
  • Opiskeluun liittyvissä asioissa ota yhteyttä palvelupisteen opintotoimistoon, mikäli olet jo opiskelijana Tredussa.

Kenelle ja millä ehdoin

Lisätietoja hakeutumisesta ja pääsyvaatimuksista saa TreduNavi hakupalvelusta puhelimitse tai sähköpostilla.

Tausta ja lainsäädäntö

Ammatillisella koulutuksella tarkoitetaan tutkintoon johtavaa ammatillista peruskoulutusta ja ammatillista lisäkoulutusta. Tutkintoon johtava ammatillinen peruskoulutus on tarkoitettu nuorille ja aikuisille.

Ammatillisessa koulutuksessa osaamista hankitaan oppilaitoksen lisäksi työpaikoilta ja verkko-oppimisympäristöistä. Jokainen opiskelee oman suunnitelmansa ja oppimistarpeensa mukaan. Työssäoppimista tuetaan esimerkiksi oppi- ja koulutussopimuksin. Opintoihin voi hakeutua ja ne voi suorittaa joustavasti ja myös aiempaa lyhyemmässä ajassa. Nuorille ja aikuisille tarjotaan samoja koulutuspalveluita. Ammatillinen koulutus antaa valmiudet hakea korkeakouluopintoihin.

Ammatillisen koulutuksen järjestämisestä vastaavat kunnat, kuntayhtymät, yhteisöt, säätiöt tai valtion liikelaitokset, joilla on opetus- ja kulttuuriministeriön lupa.

Palvelun toteuttaa

Tampereen kaupunki

Palvelusta vastaa

Tampereen kaupunki
Tekstistä vastaa: Tampereen kaupunki
Päivitetty: 11.7.2023