suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Sipoon kunta

Ammatillinen koulutus

  • Palvelu
  • 26 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda tarjoaa Sipoon toimipisteessään Enterissä suomenkielistä tutkintoon tähtäävää ammatillista koulutusta peruskoulun päättäneille nuorille. Keuda Sipoossa voit suorittaa liiketalouden (merkonomi), tieto- ja viestintätekniikan (datanomi) sekä sähkö- ja automaatioalan (sähkö- ja automaatioasentaja) perustutkinnot.

Ruotsinkielistä ammatillista koulutusta voit saada Porvoossa tai Helsingissä.

Toimi näin

Lue ohjeet koulutukseen hakemisesta Keudan verkkosivuilta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Opiskeluun tarvittavat välineet ovat maksuttomia niille opiskelijoille, joilla oppivelvollisuus jatkuu toiselle asteelle. Oppivelvollisuus jatkuu toiselle asteelle, jos opiskelija on suorittanut peruskoulun 9. luokan keväällä 2021 tai myöhemmin.

Tausta ja lainsäädäntö

Ammatillisella koulutuksella tarkoitetaan tutkintoon johtavaa ammatillista peruskoulutusta ja ammatillista lisäkoulutusta. Tutkintoon johtava ammatillinen peruskoulutus on tarkoitettu nuorille ja aikuisille.

Ammatillisessa koulutuksessa osaamista hankitaan oppilaitoksen lisäksi työpaikoilta ja verkko-oppimisympäristöistä. Jokainen opiskelee oman suunnitelmansa ja oppimistarpeensa mukaan. Työssäoppimista tuetaan esimerkiksi oppi- ja koulutussopimuksin. Opintoihin voi hakeutua ja ne voi suorittaa joustavasti ja myös aiempaa lyhyemmässä ajassa. Nuorille ja aikuisille tarjotaan samoja koulutuspalveluita. Ammatillinen koulutus antaa valmiudet hakea korkeakouluopintoihin.

Ammatillisen koulutuksen järjestämisestä vastaavat kunnat, kuntayhtymät, yhteisöt, säätiöt tai valtion liikelaitokset, joilla on opetus- ja kulttuuriministeriön lupa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKeski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä
Muut vastuuorganisaatiotKeski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä
Palvelusta vastaaSipoon kunta
Alue Askola, Espoo, Hanko, Helsinki, Hyvinkää, Inkoo, Järvenpää, Karkkila, Kauniainen, Kerava, Kirkkonummi, Lapinjärvi, Lohja, Loviisa, Mäntsälä, Myrskylä, Nurmijärvi, Pornainen, Porvoo, Pukkila, Raasepori, Sipoo, Sipoo, Siuntio, Tuusula, Vantaa, Vihti
Palvelun kieletruotsi, suomi, englanti
Tekstistä vastaa: Sipoon kunta
Päivitetty: 18.6.2021