suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Ammatillinen erityisopetus

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Tampereen kaupunki
Alue: Akaa, Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Kihniö, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Pälkäne, Parkano, Pirkkala, Punkalaidun, Ruovesi, Sastamala, Tampere, Tampere, Urjala, Valkeakoski, Vesilahti, Virrat, Ylöjärvi
Palvelun kieli: suomi

Tampereen seudun ammattiopisto Tredu antaa tarvittaessa erityistä tukea opintoihin. Lisäksi opiskelijan kanssa voidaan sopia erityisistä opetusjärjestelyistä.


Toimi näin

Erityisopetuksesta sovitaan oppilaitoksen kanssa.

Tarvitessasi erityistä tukea tai erityisiä opetusjärjestelyjä ota yhteyttä toimipisteesi erityisopettajaan puhelimitse tai Wilma-viestillä. Hakeutuessasi opintoihin saat lisätietoja erityisopetuksesta tai erityisistä opetusjärjestelyistä TreduNavi-hakupalveluista.


Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Opetus on maksutonta. Opinnoista aiheutuu alakohtaisia kustannuksia, esimerkiksi oppikirjoista, työvälineistä ja materiaaleista.


Tausta ja lainsäädäntö

Ammatillisen koulutuksen opiskelija voi osallistua oppimisvaikeuksien, vamman, sairauden tai muun syyn vuoksi erityisopetukseen. Erityisopetus tarkoittaa opiskelijan henkilökohtaisiin tavoitteisiin, valmiuksiin ja edellytyksiin sovitettua pedagogista tukea sekä erityisiä opetus- ja opiskelujärjestelyjä.

Erityisopetus, samoin kuin muu ammatillinen koulutus, tähtää ammatilliseen perustutkintoon. Ammattitaitovaatimuksia, osaamistavoitteita ja osaamisen arviointia voidaan välttämättömistä syistä jonkin verran mukauttaa. Opetushallitus voi tutkinnon perusteissa määrätä, miltä osin vaatimuksista ja tavoitteista ei voida poiketa. Ammatillista erityisopetusta voi saada oppilaitoksissa, työpaikoilla tai verkko-oppimisympäristöissä. Opintoja on mahdollista suorittaa joustavasti ja tarpeen mukaisesti.


Palvelun toteuttaa: 
Tampereen kaupunki