suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kajaanin kaupunki

Aineisto- ja tietopalvelu

  • Palvelu
  • Kajaani
  • Julkinen palvelu

Kaupungintalon alakerrassa sijaitsevat kirjaamo ja kaupunginarkisto palvelevat kuntalaisia, tutkijoita, sukututkijoita, kaupungin henkilökuntaa, viranomaisia ja kaikkia muita asiakkaita, jotka tarvitsevat tietoa kaupungin tietovarannoista.

Kaupunginarkistossa säilytetään myös liitoskuntien (Kajaanin maalaiskunta ja Vuolijoki) tietoaineistot. Kaupunginarkiston yhteydessä toimii Kajaanin kotiseutua ...

Toimi näin

Asiakirjoja voi pyytää nähtäväksi sähköpostitse, puhelimitse, kirjeitse tai itse paikalla käyden.

Ilmoita mahdollisimman tarkat tiedot asiasta, kun teet tietopyynnön. Mikäli pyydät henkilötietojasi, sinun on todistettava henkilöllisyytesi.

Kenelle ja millä ehdoin

Luovutamme asiakirjoja tutkijoiden käytettäväksi vain arkiston tiloissa. Toivomme, että tutkijakäynneistä sovitaan etukäteen arkiston henkilökunnan kanssa.

Asiakirjojen tutkiminen paikan päällä on maksutonta. Kopioista, skannauksesta ja vaativasta tiedonhausta voidaan veloittaa hinnaston mukaan.

Tausta ja lainsäädäntö

Viranomaistoiminta asiakirjoineen on lähtökohtaisesti julkista. Asiakirjat ovat julkisia, ellei laissa nimenomaisesti toisin määrätä. Jos asiakirja on salainen, viranomaisella on velvollisuus perustella salauspäätös. Lisäksi jokaisella on pääsääntöisesti oikeus saada tieto häntä itseään koskevista asiakirjoista, vaikka ne olisi laissa määrätty yleisöltä salassa pidettäviksi.

Viranomaisen on järjestettävä asiakirjahallinto siten, että kansalaiset halutessaan saavat asiakirjat ja niihin sisältyvät tiedot vaivattomasti käyttöönsä. Aineisto- ja tietopalvelussa asiakirjahallinto pitää asiakirjat yleisön saatavilla ja avustaa arkistojen käytössä.

Palvelun toteuttaa

Kajaanin kaupunki

Palvelusta vastaa

Kajaanin kaupunki
Tekstistä vastaa: Kajaanin kaupunki
Päivitetty: 11.3.2024