suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Mikkelin kaupungin taide, kulttuuri ja tapahtumat

Organisaatio

Yleisten kulttuuripalveluiden tehtävänä on tarjota laadukkaita ja monipuolisia kulttuuripalveluja eri-ikäisille ihmisille, tukea asukkaiden omaa harrastustoimintaa, luoda mahdollisuuksia taiteen perusopetukseen taiteen eri aloilla, jakaa avustuksia sekä edistää kotiseututyötä. Kulttuuripalvelut luovat ja edistävät kuntalaisten yleistä hyvinvointia ja terveyttä taiteen ja kulttuurin keinoin sekä lisäävät yhteisöllisyyttä ja osallistumista sekä kunnan vetovoimaisuutta.

Vuonna 1903 perustettu, nykyisin kahdentoista jousisoittajan muodostama, Mikkelin kaupunginorkesteri on Suomen kolmanneksi vanhin yhtäjaksoisesti toiminut orkesteri. Orkesterin kotisali on konserttitalo Mikaelin Martti Talvela -sali, joka on akustiikaltaan yksi maamme parhaista. Orkesteri tekee aktiivista yhteistyötä kotimaisten ja kansainvälisten musiikkitoimijoiden kanssa ja esiintyy säännöllisesti Saimaa Sinfonietta -nimellä Lappeenrannan kaupunginorkesterin kanssa.

Mikkelin kaupungin museoiden tehtävänä on säilyttää, tallentaa ja tehdä tunnetuksi paikallista aineellista ja visuaalista kulttuuriperintöä harjoittamalla tutkimusta, opetusta, näyttely- ja julkaisutoimintaa sekä tarjoamalla monipuolisia kuvataidepalveluja. Taidemuseo toimii Etelä-Savon aluetaidemuseona ja edistää museotoimintaa, visuaalista kulttuuria sekä taiteeseen liittyvän tiedon saatavuutta. Päämajamuseo vaalii talvi- ja jatkosodan aikaisen Suomen armeijan päämajan perinnettä.

Mitä palveluja voin saada?