suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Mikkelin kaupunki

Museopalvelut

  • Palvelu
  • Mikkeli
  • Julkinen palvelu

Alue

Mikkeli
Palvelun kielet ruotsi, englanti, suomi

Mikkelin kaupungin museoihin kuuluvat Mikkelin taidemuseo, Päämajamuseo, Viestikeskus Lokki, Suur-Savon museo, Mannerheimin salonkivaunu, Kivisakasti, Harjukosken mylly, Pien-Toijolan talonpoikaismuseo sekä Nikkisen torppa.

Mikkelin taidemuseo tutkii, dokumentoi ja esittelee mm. eteläsavolaista kuvataidetta. Mikkelin taidemuseon painopistealueita ovat näyttelytoiminta ja taidemuseon hallussa olevien taidekokoelmien hoitaminen ja kartuttaminen sekä suomalaisen kuvitustaiteen esitteleminen ja kerääminen.

Päämajamuseo vaalii talvi- ja jatkosodan aikaisen Mikkeliin sijoitetun Suomen armeijan päämajan historiallista perinnettä. Viestikeskus Lokki ja Mannerheimin salonkivaunu ovat osa Päämajamuseota.

Suur-Savon museo on Mikkelin kaupungin kulttuurihistoriallinen museo, jonka perustamisen mahdollisti Suur-Savon museoyhdistyksen 1920- ja 1930-luvuilla keräämä kokoelma. Suur-Savon museon perusnäyttely esittelee eteläsavolaista talonpoikaisesineistöä ja Mikkelin kaupungin historiasta kertovia esineitä. Kivisakasti ja Harjukosken mylly ovat osa Suur-Savon museota.


Palvelun toteuttaa: 
Mikkelin kaupunki