suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Mikkelin kaupunki

Museopalvelut

  • Palvelu
  • Mikkeli
  • Julkinen palvelu

Mikkelin kaupungin museoihin kuuluvat Mikkelin taidemuseo, Päämajamuseo, Viestikeskus Lokki, Suur-Savon museo, Mannerheimin salonkivaunu, Kivisakasti, Harjukosken mylly sekä Nikkisen torppa.

Mikkelin taidemuseo tutkii, dokumentoi ja esittelee mm. eteläsavolaista kuvataidetta. Mikkelin taidemuseon painopistealueita ovat näyttelytoiminta ja taidemuseon hallussa olevien taidekokoelmien hoitaminen ja kartuttaminen sekä suomalaisen kuvitustaiteen esitteleminen ja kerääminen.

Päämajamuseo vaalii talvi- ja jatkosodan aikaisen Mikkeliin sijoitetun Suomen armeijan päämajan historiallista perinnettä. Viestikeskus Lokki ja Mannerheimin salonkivaunu ovat osa Päämajamuseota.

Suur-Savon museo on Mikkelin kaupungin kulttuurihistoriallinen museo, jonka perustamisen mahdollisti Suur-Savon museoyhdistyksen 1920- ja 1930-luvuilla keräämä kokoelma. Suur-Savon museon perusnäyttely esittelee eteläsavolaista talonpoikaisesineistöä ja Mikkelin kaupungin historiasta kertovia esineitä. Kivisakasti, Harjukosken mylly ja Nikkisen torppa ovat osa Suur-Savon museota.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaMikkelin kaupunki
Muut vastuuorganisaatiotMikkelin kaupungin taide, kulttuuri ja tapahtumat
Palvelusta vastaaMikkelin kaupunki
Alue Mikkeli
Palvelun kieletruotsi, englanti, suomi
Tekstistä vastaa: Mikkelin kaupunki
Päivitetty: 13.7.2021