suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Henkilötietojen luovuttaminen väestötietojärjestelmästä

Voit kieltää tietojesi luovutuksen väestötietojärjestelmästä Suomi.fin Henkilötiedot-sivulla, kun olet täyttänyt 15 vuotta. Voit myös uudelleen sallia tietojesi luovuttamisen.

Henkilötiedot-sivulla voit kieltää tietojesi luovutuksen vain väestötietojärjestelmästä. Jos haluat kieltää tietojesi luovuttamisen muiden viranomaisten, yhdistysten tai yritysten rekistereistä, sinun pitää ottaa yhteyttä kyseisten rekisterien ylläpitäjiin.

Kenelle tietojani luovutetaan?

Väestötietojärjestelmän tietoja luovutetaan pääsääntöisesti vain organisaatioille, joille Digi- ja väestötietovirasto on myöntänyt luvan tietojen käyttöön. 

  • Eri julkishallinnot organisaatiot käyttävät tietoja ja myös itse ylläpitävät väestörekisterin tietoja.
  • Tietojasi luovutetaan myös yrityksille ja muille yksityisille tahoille. Yritykset päivittävät esimerkiksi asiakasrekistereitään väestötietojärjestelmän tiedoilla. 

Esimerkiksi uskontokuntatietosi luovutetaan Verohallinnolle. Sinun ei tarvitse itse ilmoittaa kirkosta eroamisestasi verotoimistolle, vaan asia huomioidaan verotuksessa automaattisesti. Seuraavan vuoden verotus määräytyy vuoden viimeisen päivän tietojen perusteella.

Voit katsoa listan toimijoista, jotka hyödyntävät väestötietojärjestelmän tietoja Tietojen luovuttaminen väestötietojärjestelmästä -sivulta (Digi- ja väestötietovirasto)Avautuu uuteen ikkunaan..


Päivitetty: 26.5.2023