suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Eläkeläisen tuet ja alennukset

Voit saada eläkeläisenä Kelasta tukea erilaisiin tilanteisiin. Eläkeläisenä tai yli 65-vuotiaana olet myös oikeutettu eläkeläisalennuksiin joitakin palveluja ostaessasi.

Kelan tuet eläkeläisille

Voit saada Kelasta tukea esimerkiksi, jos toimintakykysi on heikentynyt, tulosi eivät riitä asumiskustannuksiin tai välttämättömiin menoihin tai huolehdit lapsen toimeentulosta. Voit saada tukea myös yksityiseen sairaanhoitoon ja korvauksia reseptilääkkeiden kustannuksista.

Kela maksaa eläkkeensaajille seuraavia tukia:

Eläkeläisalennukset

Eläkkeelle jääneenä tai yli 65-vuotiaana sinulla on oikeus monenlaisiin eläkeläisalennuksiin. Voit todistaa oikeutesi alennuksiin työeläkekortilla tai kansaneläkkeensaajan kortilla. 

  • Työeläkekortin saat omasta työeläkelaitoksestasi. 
  • Kansaneläkkeensaajan kortin voit saada Kelasta, jos olet alle 65-vuotias täyden kansaneläkkeen saaja. Jos et voi saada kansaneläkkeen saajan korttia, voit pyynnöstä saada todistuksen eläkkeen saamisesta.

Alennusten suuruus riippuu palveluntarjoajasta, eikä niille ole yhtenäistä käytäntöä. Muista kysyä esimerkiksi matkalippuja, pääsylippuja, kuntien tai kaupunkien palveluja ja virkistyspalveluja ostaessasi, oletko oikeutettu eläkeläisalennukseen. 


Tekstistä vastaa: Suomi.fi-verkkotoimitus
Teksti tuotettu yhteistyössä: Eläketurvakeskus, Kela
Päivitetty: 23.2.2023