suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Konkurssi

Jatkuvasti tappiollista yritystoimintaa ei kannata pitkittää. Hallittu konkurssi on parempi vaihtoehto kuin hallitsematon. Konkurssia ei tarvitse hävetä, vaan siihen tulisi pikemmin suhtautua oppimiskokemuksena.

Löysitkö tältä sivulta etsimäsi tiedon? Tämä verkkosivu on osa Euroopan Your Europe -portaalia. Anna palautetta Euroopan komission palautelomakkeen kautta.Avautuu uuteen ikkunaan. 

Katso aiheeseen liittyvät sisällöt:

Konkurssimenettely

Konkurssissa maksukyvytön ja kannattamaton yrityksesi lopetetaan tuomioistuinkäsittelyn päätteeksi. Konkurssi voi myös peruuntua pätevästä syystä.

Konkurssimenettelyn vaiheet

Konkurssimenettelyssä yrityksesi velat selvitetään, omaisuus myydään ja rahat jaetaan velkojille. Kun menettely on päättynyt, yrityksesi lopetetaan.

Konkurssin raukeaminen ja julkisselvitys

Konkurssi voi raueta, jos konkurssipesässä on liian vähän rahaa. Sitä voidaan silti jatkaa julkisselvityksenä, jos yritystä halutaan tutkia tarkemmin.

Konkurssivelkojat

Konkurssipesässä ylin päätösvalta on velkojilla. Saat yrityksesi edustajana osallistua velkojainkokouksiin ja ilmaista kantasi mutta et äänestää.

Konkurssista toipuminen

Konkurssi on uuden alku. Ota siitä opiksesi, puhu paha olo pois ja jatka elämääsi positiivisin mielin. Älä häpeä konkurssia äläkä avun pyytämistä.