suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Talousvaikeuksien ennaltaehkäisy

Muista, että vastuu yrityksesi taloudesta on sinulla ja mahdollisilla yrityskumppaneillasi eikä kenellekään muulla, kuten tilitoimistolla.

Talousvaikeuksien ehkäisemisessä tärkeintä on yrityksesi talouden pitäminen tasapainossa. Huolehdi yrityksesi kannattavuudesta ja tunnista vaaran merkit ajoissa. Pidä erityistä huolta veroista ja lakisääteisistä maksuista ja varaudu etukäteen yritystoiminnan poikkeaviin tilanteisiin.

Hae ajoissa apua Yrittäjän talousapu -palvelusta.

Katso aiheeseen liittyvät sisällöt:

Kannattavuuden varmistaminen

Rakenna yritystäsi kannattavaksi heti yritystoiminnan alusta alkaen. Seuraa kannattavuuden kehitystä ja ryhdy tarvittaessa korjaaviin toimenpiteisiin.

Maksuvaikeudet ja rahoituskriisi

Pyri tunnistamaan maksuvaikeuksien ja rahoituskriisin merkit hyvissä ajoin. Näin pystyt yleensä välttämään yrityksesi talousvaikeudet.

Rahoituskriisin välttäminen

Pidä huolta yrityksesi talouden tasapainosta ja reagoi muutoksiin nopeasti. Näin voit välttää yrityksesi ajautumisen rahoituskriisiin.

Veroista ja lakisääteisistä maksuista huolehtiminen

Jos et suorita yrityksesi veroja tai lakisääteisiä maksuja ajoissa, joudut maksamaan niistä korkoa. Lopulta maksut voivat mennä ulosottoon.

Poikkeaviin tilanteisiin varautuminen yritystoiminnassa

Varaudu yritystoiminnan normaalista poikkeaviin tilanteisiin jo etukäteen. Näin voit turvata yritystoiminnan jatkuvuuden ja ehkäistä talousvaikeuksia.