suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Uutisarkisto

Uutisarkistosta voit selailla vanhoja uutisia.

Suomi.fi-tunnistus: Nordean ja Danske Bankin tunnistuspalveluissa muutoksia syksyllä

Julkaistu 27.8.2019

Nordea ja Danske Bank ovat ilmoittaneet luopuvansa perinteisistä tunnuslukutaulukoista kokonaan. Tämä koskee myös Suomi.fi-tunnistusta. Nordea ja Danske Bank ohjaavat asiakkaitaan ottamaan käyttöön puhelimeen asennettavan tunnuslukusovelluksen. Ne tarjoavat erillisen tunnuslukulaitteen niille käyttäjille, jotka eivät halua ottaa sovellusta käyttöönsä.

Toisen puolesta asioinnin mahdollistaminen sosiaalihuollon asiointipalveluissa helpommaksi – sosiaalihuollolle oma Suomi.fi-valtuuskoodi

Julkaistu 22.8.2019

Sosiaalihuollolle on määritelty Suomi.fi-valtuuksiin oma valtuuskoodi sähköisiä asiointipalveluita varten. Uuden valtuuskoodin myötä toisen puolesta asioinnin mahdollistaminen käy helposti. Valtuuskoodilla määritellään se, missä asioissa valtuutettu voi toimia valtuutetun puolesta. Valtuuskoodin on määritellyt Terveyden ja hyvinvoinnin laitos yhteistyössä Väestörekisterikeskuksen kanssa.

Suomi.fi-valtuuksissa käyttöön lisää uusia ominaisuuksia torstaina 27. kesäkuuta

Julkaistu 27.6.2019

Torstaina 27.6. tulee käyttöön seuraavat parannukset: • Mahdollisuus valita yhden osapuolen kaikki valtuudet pohjaksi uusille henkilöille . • Mahdollisuus antaa valtuusasiassa kerralla useampi tarkenne yhdelle tai useammalle valtuutetulle.

Jo yli 10 miljoonaa sähköistä toisen puolesta asiointia Suomi.fi-valtuuksien avulla

Julkaistu 25.6.2019

Suomi.fi-valtuuksien avulla on palvelun lanseerauksen jälkeen (elokuu, 2016) tehty jo yli 10 miljoonaa asiointia yrityksen tai toisen henkilön puolesta. Valtuudet-palvelun asiointimäärillä on näin laskien syntynyt kumulatiivisesti jo jopa 60–100 miljoonan euron säästöt.

Suomi.fi-sovelluksella jo yli 100 000 käyttäjää

Julkaistu 20.6.2019

Mobiilisovellus on nopea ja helppokäyttöinen. Matkapuhelimessa tai tabletissa viestit ja niiden liitetiedostot kulkeutuvat kevyesti mukaan mökille, vaalikopille tai vaikkapa asiointikäynnille virastoon.

Suomi.fi-valtuudet: Sähköinen valtakirja helpottaa apteekkiasiointia toisen puolesta

Julkaistu 13.6.2019

Oma henkilöllisyystodistus riittää jatkossa toisen henkilön reseptilääkkeiden noutamiseen apteekista, kun on saanut sähköisen valtakirjan Suomi.fi-palvelussa. Uudistus helpottaa erityisesti lapsiperheiden ja puolison asioita hoitavien arkea.

Suomi.fi-valtuuksien uudistunut käyttöliittymä julkaistu

Julkaistu 11.6.2019

Suomi.fi-valtuuksien käyttöliittymä on uudistunut tiistaina 11.6.2019.

Suomi.fissä on nyt viittomakielistä tietosisältöä myös yrittäjille

Julkaistu 30.5.2019

Viittomakielellä löydät Suomi.fistä nyt tietoa liittyen yritystoiminnan suunnitteluun sekä yrittäjän toimeentuloon.

Suomi.fi-palvelut Euroopan kärkitasoa – Suomi.fi-valtuudet ja -palvelutietovaranto EU:n digipalveluiden kilpailun finaaliin

Julkaistu 29.5.2019

Suomi.fi-valtuudet ja -palvelutietovaranto ovat päässeet Euroopan unionin Sharing and Reuse-digipalvelukilpailun finaalivaiheeseen.

Valtuudet-palvelun käyttöliittymäuudistuksen käyttöönotto viivästyy suunnitellusta

Julkaistu 9.5.2019

Valtuudet-palvelun uudistunut käyttöliittymä otetaan käyttöön kesäkuussa. Käyttöönotto viivästyy hieman aiemmin ilmoitetusta.