suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Verotusyhtymät voivat nyt valtuuttaa omatoimisesti Suomi.fi-valtuuksissa – siirtyminen Katsosta helpottuu

Julkaistu 18.5.2021

Verotusyhtymien sähköistä asioimista ja siirtymistä Katso-palvelusta Suomi.fi-valtuuksiin on sujuvoitettu. Suomi.fi-valtuudet hyödyntää jatkossa ajantasaisesti verotusyhtymärekisterin tietoja. Tämä mahdollistaa sen, että verotusyhtymien osakkaat voivat vahvistaa valtuutukset yhtymän puolesta itsepalveluna.

Verotusyhtymien (eli metsä-, maatalous- ja kiinteistöyhtymien) on tähän saakka pitänyt tehdä valtuushakemus, jotta valtuudet on saatu voimaan Suomi.fi-valtuuksissa. Valtuushakemukseen on tarvittu kaikkien osakkaiden allekirjoitus ja hakemuksen liitteiksi esimerkiksi kopiot henkilökortista tai passista.

Nyt verotusyhtymät voivat hallinnoida verotusyhtymän valtuuksia omatoimisesti Suomi.fi-valtuuksissa. Edellytyksenä on se, että kaikki osakkaat ovat Suomen kansalaisia ja käyttävät sähköisiä tunnistautumisvälineitä.

Valtuushakemusta tarvitsevat edelleen ne verotusyhtymät, joissa on osakkaina muita yhtymiä tai kuolinpesiä tai jossa joillain osakkailla ei ole käytössään sähköisiä tunnistautumisvälineitä.

Uuden ominaisuuden avulla verotusyhtymien siirtyminen Katsosta Suomi.fi-valtuuksiin nopeutuu ja helpottuu merkittävästi. Suomi.fi-valtuuksia kehitetään jatkuvasti asiakkaita kuunnellen. Tämä on ollut yksi toivotuimmista ominaisuuksia.

Jos verotusyhtymä pystyy hoitamaan valtuutukset omatoimisesti, aiemmin tehdyt valtuushakemukset kannattaa käydä peruuttamassa virkailijavaltuuttamispalvelussa