suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Varo Suomi.fi-palvelun nimissä lähetettyjä huijausviestejä

Julkaistu 21.4.2023

Digi- ja väestötietovirasto varoittaa Suomi.fi-palvelun nimissä lähetetyistä huijausviesteistä. Huijausviestejä on liikkeellä muun muassa tekstiviestitse ja sosiaalisen median kanavissa. Kyseessä on kalasteluviesti, jolla yritetään saada käyttäjä klikkaamaan viestissä olevaa linkkiä.

Aidonnäköisessä viestissä kerrotaan, että Suomi.fi-palvelu on sekaantunut petolliseen toimintaan ja palvelun käyttöä on rajoitettu.

Viestin vastaanottajaa pyydetään palauttamaan Suomi.fi-palvelu käyttöön viestissä olevan linkin kautta. Linkki vie huijaussivustolle.

Digi- ja väestötietovirasto muistuttaa, että viranomaiset, pankit ja yritykset eivät lähetä sähköpostina tai tekstiviestinä linkkejä sivustoilleen.

Toimi näin

Älä klikkaa sähköpostissa tai tekstiviesteissä olevia linkkejä. Älä myöskään mene palveluihin linkkien tai hakukoneen tulosten kautta, vaan kirjoita verkkosivun osoite kokonaisuudessaan osoiteriville, esimerkiksi www.suomi.fi. Voit myös tallentaa sinulle tärkeimpien palveluiden verkko-osoitteet selaimesi kirjanmerkkeihin tai suosikkeihin.

Jos epäilet, että henkilötietojasi on joutunut vääriin käsiin, katso toimintaohjeet Suomi.fi-verkkopalvelusta.

Lisätietoa nettihuijauksista löydät Suomi.fi-verkkopalvelusta.