suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Varo liikkeellä olevia huijausviestejä!

Julkaistu 21.12.2023

Digi- ja väestötietovirasto varoittaa liikkeellä olevista Suomi.fin nimissä lähetetyistä huijausviesteistä.

Uusimmat huijausviestit ovat saapuneet @info.fi-päätteisisistä (suomi@info.fi) osoitteista. Ne matkivat sisällöltään Suomi.fi-viestien lähettämiä sähköposti-ilmoituksia, jotka kertovat vastaanottajalle saapuneen uuden viestin Suomi.fi-viesteihin. 

Kyse on kuitenkin kalasteluviestistä, jolla sinut yritetään saada klikkaamaan viestissä olevaa linkkiä ja luovuttamaan pankkitunnuksesi rikollisille. Älä klikkaa viestissä olevaa linkkiä.

Toimi näin

  • Älä klikkaa sähköpostissa tai tekstiviesteissä olevia linkkejä.  
  • Älä mene palveluihin linkkien tai hakukoneen tulosten kautta, vaan kirjoita verkkosivun osoite kokonaisuudessaan osoiteriville (esim. suomi.fi/viestit)
  • Voit tallentaa sinulle tärkeimpien palveluiden verkko-osoitteet selaimesi kirjanmerkkeihin tai suosikkeihin, joiden kautta niihin on turvallista siirtyä.
  • Jos käytössäsi on Suomi.fi-viestit ja olet epävarma sähköpostiin saamasi ilmoituksen aitoudesta, kannattaa käydä tarkistamassa itse Suomi.fi-viesteistä, onko sähköpostissa ilmoitettu viesti tullut sinne. 
  • Saapuneet viestit pääset katsomaan Suomi.fi-mobiilisovelluksella tai kirjoittamalla selaimen osoiteriville suomi.fi/viestit ja tunnistautumalla palveluun. 
  • Huomaa myös, että ilmoitukset uudesta saapuneesta Suomi.fi-viestistä tulevat aina osoitteesta noreply@suomi.fi. Tarkista aina lähettäjäosoite ja ole tarkkana, sillä usein huijausviestien lähettäjäosoitteet ovat hyvin samankaltaisia kuin oikea lähetysosoite.
  • Jos olet erehtynyt antamaan luottokorttitietojasi tai verkkopankkitunnuksesi, olet voinut joutua petoksen uhriksi. Ole ensin yhteydessä omaan pankkiisi, ja tee sen jälkeen rikosilmoitus poliisille. Myös petoksen yritykset kannattaa ilmoittaa.

Katso myös toimintaohjeet Suomi.fi-verkkopalvelusta

Jos epäilet, että henkilötietojasi on joutunut vääriin käsiin, katso toimintaohjeet Suomi.fi-verkkopalvelusta: suomi.fi/oppaat/tietovuoto