suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Ulkomaan kansalaisen tunnistuspalvelu käyttöön kesäkuussa – korvaa Katso-tunnistuksen ulkomaalaisen yrityksen edustajalle

Julkaistu 11.6.2020

Ulkomaan kansalaisen tunnistuspalvelu eli Finnish Authenticator -tunnistuspalvelu otettiin käyttöön 11. kesäkuuta. 

Kenelle tunnistuspalvelu on tarkoitettu?

Finnish Authenticator-tunnistuspalvelulla tunnistautuminen on tarkoitettu vain Katso-tunnistusta tällä hetkellä käyttäville ulkomaalaista organisaatiota edustaville ulkomaalaisille henkilöille, joilla ei ole suomalaista henkilötunnusta ja joiden tulee siirtyä Katso-palvelusta pois tämän vuoden loppuun mennessä Palvelu korvaa Katson tunnistuspalvelun tälle käyttäjäryhmälle.

Katso-palvelu lakkaa 31.12.2020. Katso-tunnisteita ei siirretä automaattisesti Finnish Authenticator -tunnistuspalveluun.

Sovellusta voi käyttää asiointipalveluun kirjautumiseen niissä Suomen julkishallinnon asiointipalve-luissa, jotka ovat ottaneet käyttöön Finnish Authenticator -tunnistuspalvelun käyttöön. Ulkomaista yritystä edustavan on haettava myös tarvittavat Suomi.fi-valtuudet voidakseen asioida eri asiointi-palveluissa

Miten tunnistuspalvelua käytetään?

Finnish Authenticator -tunnistuspalvelussa ulkomaalainen rekisteröi itselleen ulkomaalaisen tunnisteen (UID) ja todentaa henkilöllisyytensä Fnninsh Authenticator -sovelluksen avulla. Ensitunnistuk-sen yhteydessä käyttäjä kuvaa passin tai kansallisen henkilöllisyystodistuksen sekä ottaa itsestään kuvan. Tunnistuspalvelu vahvistaa henkilöllisyyden, jos henkilöasiakirjan tiedot ja kuva vastaavat toisiaan.

Rekisteröitymisen ja sovelluksen käyttöönoton jälkeen ulkomaalainen voi kirjautua asiointipalve-luun käyttäjätunnuksella, salasanalla ja sovelluksen PIN-koodilla.

Tunnistautuminen on toteutettu Suomi.fi-tunnistuksen yhteyteen. Finnish Autihenticator -tunnistuspalvelu ei ole vahvan sähköisen tunnistamisen palvelu.

Lisätietoa ulkomaalaisen tunnistuspalvelusta Finnish Authenticator -tunnistuspalvelun sivulla.

Ulkomaalaisen tunnistuspalvelu korvaa Katso-tunnistamisen 

Katso-tunnisteita ei siirretä automaattisesti Finnish Authenticator- tunnistuspalveluun, vaan Katsoa nyt käyttävien ulkomaalaisten tulee siirtyä käyttämään tätä uutta palvelua.