suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Suomi.fi on uudistunut

Julkaistu 3.7.2017

Uudistunut Suomi.fi-verkkopalvelu kokoaa yhteen sisältöjä kansalaiselle, yritykselle ja viranomaisille. Suomi.fistä löydät julkiset palvelut ja ohjeet eri elämäntilanteisiin ja yrittäjyyteen helposti yhdestä paikasta.

Suomi.fi on nyt korvannut aiemman kansalaisille suunnatun Suomi.fi-portaalin sekä viranomaisille palveluja koonneen Suomi.fin Työhuone-sivuston. Yritysten palveluja kokoava Yrityssuomi.fi-verkkopalvelu jatkaa toiminnassa vielä vuoden 2017 loppuun saakka. Osa yrityksille ja yhteisöille suunnatuista sisällöistä löytyy jo uudesta Suomi.fistä. Yrityksille tarkoitetut palvelut löytyvät kuitenkin edelleen parhaiten Yrityssuomi.fi-palvelunAvautuu uuteen ikkunaan. kautta.

Uudessa Suomi.fi-verkkopalvelussa on paitsi uudistunut ulkoasu, myös entistä kattavammin palveluja ja opastavaa sisältöä. Palvelussa on myös mahdollisuus tutustua omiin tietoihinsa eri viranomaisrekistereissä. 

Syksyllä julkaistaan Suomi.fi-viestit, joka korvaa nykyisen asiointitilin. Ensi vuoden puolella toteutuu myös kertakirjautuminen hallinnon eri palveluihin.

Suomi.fi-valtuudet-palvelua voi käydä kokeilemassa testiversiolla, johon löytyy linkki Suomi.fin etusivulta. Valtuudet-palvelu tulee käyttöön sitä mukaa, kun organisaatiot alkavat hyödyntää palvelua omissa asiointipalveluissaan. Kyseessä on aivan uudenlainen palvelu, jossa kansalainen tai yrityksen edustaja voi valtuuttaa joko toisen henkilön tai yrityksen toimimaan puolestaan.

Verkkopalvelun sisältö täydentyy jatkuvasti myös julkaisun jälkeen.  Tutustu palveluun ja anna palautetta sen kehittäjille.