suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Suomi.fi-verkkopalvelussa voi tarkastella nyt myös Keski-Suomen alueen kirjastolainojaan

Julkaistu 14.2.2018

Suomi.fi-verkkopalveluun on lisätty uusi rekisteri, josta voi nyt katsoa Keski-kirjastojen laina- ja varaustietojaan. Keski-kirjastot kattaa kaikki 23 Keski-Suomen kuntaa, joissa on yli 50 kirjastoa ja useita kirjastoautoja. Keski-kirjastoilla on yhteinen tietokanta, josta voi etsiä aineistoa ja tehdä varauksia, koska kaikki kirjastot käyttävät samaa kirjastojärjestelmää.

Laina- ja varaustiedot pääsee näkemään Suomi.fi-verkkopalvelussa kirjautuneena käyttäjänä Rekisterit-osiosta. Tietojen tarkastelun yhteydestä voi siirtyä suoraan myös Keski-kirjastojen verkkosivuille tekemään varauksia.

  • On hienoa, että kansalainen voi tulevaisuudessa tarkistaa yhdestä paikasta yhdellä kirjautumisella, mitä tietoja hänestä on eri rekistereissä. Siksi lähdimme myös kirjastojen osalta tähän pilottihankkeeseen mukaan, kertoo Jyväskylän kaupunginkirjaston verkkopalvelusuunnittelija Juha Hälinen.

Suomi.fi-verkkopalveluun on tulossa lähiaikoina tarkasteltavaksi myös muiden alueiden kirjastojen laina- ja varaustiedot. Tällä hetkellä Suomi.fi-verkkopalvelusta voi tarkastella muun muassa henkilö-, ajoneuvo- ja kiinteistötietojaan Rekisterit-osiosta.

Lisätietoa Keski-kirjastoista: Keski-kirjastotAvautuu uuteen ikkunaan.

Lisätiedot:

Väestörekisterikeskus, hankepäällikkö Jani Ruuskanen, jani.ruuskanen(a)vrk.fi

Jyväskylän kaupunginkirjasto, verkkopalvelusuunnittelija Juha Hälinen, juha.halinen(a)jkl.fi