suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Suomi.fi-verkkopalvelun saavutettavuutta parannetaan jatkuvasti

Julkaistu 13.8.2020

Suomi.fi-verkkopalvelussa saavutettavuus huomioidaan monesta eri näkökulmasta. Verkkopalvelua voi käyttää erilaisilla päätelaitteilla sekä erilaisilla avustavilla teknologioilla, kuten ruudunlukuohjelmistolla. 

Teknisen saavutettavuuden lisäksi Suomi.fissä panostetaan myös sisältöjen saavutettavuuteen. Käyttöliittymätekstit sekä kansalaisille ja yrityksille suunnatut opastavat sisällöt tuotetaan aina suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.  Pyrimme kirjoittamaan tekstimme mahdollisimman ymmärrettävästi ja selkeästi, jotta verkkopalvelun käyttö olisi kaikille mahdollisimman helppoa.

Kaikki tärkeimmät opastavat tietosisällöt julkaistaan myös viittomakielisinä videoina. Syksyllä 2020 tuotamme myös Suomi.fi-palvelujen käyttöohjeita viittomakielisinä videoina. 

Julkaisemme Suomi.fi-verkkopalvelun ja muiden Suomi.fi-palvelujen saavutettavuusselosteet syyskuussa 2020.

Lue lisää Suomi.fi-palvelujen saavutettavuudesta.

Suomi.fi Design System auttaa teknisen saavutettavuuden parantamisessa

Suomi.fi-verkkopalvelun kehittämisessä on otettu käyttöön Suomi.fi Design System -kirjaston käyttöliittymäkomponentteja, joiden avulla verkkopalvelun eri osioiden saavutettavuutta saadaan parannettua. 

Design System -kirjastoon toteutettujen käyttöliittymäkomponenttien saavutettavuus varmistetaan sekä suunnittelu- että toteutusvaiheessa saavutettavuusasiantuntijan kanssa. Kaikki komponentit myös testataan ennen niiden julkaisua. 

Komponentit ovat vapaasti hyödynnettävissä joko sellaisenaan, tai niitä voi muokata vastaamaan oman palvelun visuaalista ulkoasua. Suomi.fi Design System -kirjastoa kehittää ja ylläpitää Digi- ja väestötietovirasto.

Omat suosikit poistuvat Suomi.fi-verkkopalvelusta

Suomi.fi-verkkopalvelusta poistuu mahdollisuus tallentaa sivuja itselleen omiksi suosikeikseen. Omat suosikkilistat poistuvat tiistaina 18.8.2020. Usein käyttämiään sivuja voi jatkossa tallentaa itselleen esimerkiksi selaimen kirjanmerkkeihin.