suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Suomi.fi-valtuudet palkittiin Blue Arrow Awardsissa yhteiskunnallisesti merkittävänä digitaalisena palveluna

Julkaistu 16.1.2019

Väestörekisterikeskuksen tuottama Valtuudet-palvelu oli ehdokkaana yhteiskunnallisen vaikuttavuuden (societal influence) kategoriassa. Kategorian arvostelukriteereitä olivat mm. positiivinen vaikutus ihmisten arkeen, saavutettavuuden lisääminen ja kestävän yhteiskunnallisen kehityksen edistäminen.

- Valtuudet-palvelu mahdollistaa digitaalisesti jotakin, joka ei samassa mittakaavassa ole ennen ollut mahdollista - siksi se on yhteiskunnallisesti merkittävä, totesi palkinnon jakanut uran tietojärjestelmien parissa tehnyt Otso Kivekäs, Helsingin kaupunginhallituksen jäsen.

Palkinnon tapahtumassa vastaanotti Valtuuksien palveluomistaja Risto Ollikainen ja kehityspäällikkö Matti Hiltunen.

- Palkinto tuntuu totta kai hienolta. Valtuudet-palvelu on tarkoitettu palvelemaan yhteiskuntaa ja auttamaan parempien digipalveluiden rakentamisessa, mistä palkinto on hieno tunnustus, Ollikainen kiittelee.

- Jatkokehityksen tiekartalla on paljon uusia ominaisuuksia ja työtä on ilo tehdä tällaisen tunnustuksen voimalla, hän jatkaa.

Väestörekisterikeskuksen Matti Hiltunen oli mukana rakentamassa Valtuudet-palvelua Kansallinen Palveluarkkitehtuuriohjelman aikana vuosina 2014-2017.

-Suomi.fi-valtuudet osoittaa, että julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyöllä on mahdollista rakentaa innovatiivisia ratkaisuja, joilla helpotetaan kansalaisten jokapäiväistä elämää, Hiltunen toteaa.

-Toki tärkeää on myös poikkihallinnollinen yhteistyö ja uudenlainen julkishallinnon yhteistyö – niitä edistämällä voimme kehittää tapoja palvella kansalaisia vielä paremmin, hän jatkaa.

Lisätietoa Blue Arrow Awards -palkintogaalasta