suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Suomenruotsalaisen viittomakielen voi ilmoittaa nyt äidinkielekseen väestötietojärjestelmään

Julkaistu 10.6.2021

Suomi.fi-verkkopalvelussa voi nyt ilmoittaa äidinkielekseen suomenruotsalaisen viittomakielen. Tieto äidinkielestä tallennetaan väestötietojärjestelmään. Monet julkishallinnon organisaatiot ja yritykset hyödyntävät väestötietojärjestelmän tietoja.

Voit ilmoittaa äidinkielesi Suomi.fi-verkkopalvelun Henkilötiedot-sivulla. Sinun pitää ensin tunnistautua joko verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. 

Tarkista samalla tietosi

Henkilötiedot-sivulla voit tarkistaa tiedot, jotka sinusta on tallennettu väestötietojärjestelmään. Näet muun muassa henkilösuhde- ja osoitetietosi sekä aiemmat tietosi. Voit varmistaa esimerkiksi, onko ilmoittamasi uusi nimi tai osoite jo päivittynyt väestötietojärjestelmään. Tapahtumatiedot-sivulla voit tarkistaa, milloin olet tehnyt muutoksia omiin tietoihisi.

Henkilötiedot-sivulla voit myös päivittää muitakin henkilötietojasi väestötietojärjestelmään. Voit:

  • kieltää tietojesi luovutuksen väestötietojärjestelmästä
  • estää muuttoilmoituksen tekemisen tiedoillasi
  •  erota uskonnollisesta yhdyskunnasta 
  •  ilmoittaa ammattisi, sähköpostiosoitteesi ja kutsumanimesi

Viittomakieliset sisällöt Suomi.fissä

Suomi.fin tietosisältöjä on saatavilla myös suomalaisella ja suomenruotsalaisella viittomakielellä. Sisällöistä löydät toimintaohjeita eri elämäntilanteisiin, esimerkiksi avioliittoon vihkimisestä, kuntoutuksesta, läheisen kuolemasta ja yrityksen perustamisesta.

Sisältöjä kehitetään yhteistyössä Kuurojen Liiton kanssa. Viittomakieliset sisällöt on merkitty Kuurojen Liiton suunnittelemalla tunnuksella.

Siirry Suomi.fi viittomakielellä -sivulle.Avautuu uuteen ikkunaan.