suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Päihde- ja rahapeliongelmien palvelut yhdestä paikasta

Julkaistu 6.5.2022Kun alkoholin tai huumeiden käyttö tai rahapelaaminen ei tunnu enää olevan hallinnassa, luonnollinen ratkaisu on hakea tietoa netistä. Netin syövereihin on kuitenkin helppo eksyä. Satojen hakutulosten joukosta on vaikea valita, minkä valitsee ja mihin voi luottaa. Moni ei edes löydä hakemaansa, koska ei tiedä, millä nimellä palveluja kutsutaan.

Suomi.fi on osoite, josta kannattaa aloittaa

Suomi.fi on verkkopalvelu, johon on koottu tietoa saatavilla olevista palveluista ja asioiden hoitamisesta erilaisissa elämäntilanteissa. Näin on myös ongelmallisen päihteiden käytön ja rahapelaamisen osalta.

Ongelmana alkoholi, huumeet tai rahapelaaminen -opas neuvoo, 

  • miten voit arvioida omia tapojasi
  • mistä saat tukea ja apua käytön tai pelaamisen vähentämiseen ja lopettamiseen. 

Opas on helppokäyttöinen eli valitset aloitussivulta vain aiheen ja kunnan. Näin saat tietoa esimerkiksi sosiaali- ja terveydenhuollon palveluista ja niiden yhteystiedot. Oppaaseen on koottu myös linkkejä muihin neuvonta- ja tukipalveluihin. Lisäksi oppaan kautta löytyvät monien paikkojen esteettömyystiedot.

Siirry Ongelmana alkoholi, huumeet tai rahapelaaminen -oppaaseen

Oppaasta vastaa Digi- ja väestötietovirasto. Se on tuotettu yhteistyössä A-klinikkasäätiön, Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry:n, Peliklinikan / Tieto- ja tukipiste Tiltin, Sininauhaliiton, Sosped-säätiön, Suomen Päihderiippuvaiset ry:n ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) kanssa.