suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Oppaita kansalaisille, yrityksille ja viranomaisille

Julkaistu 1.4.2016

Beta.suomi.fin ja beta.yrityssuomi.fin keskeistä sisältöä ovat oppaat eli käyttäjän eri tilanteisiin tarkoitetut opastavat sisältökokonaisuudet.

Oppaat tarjoavat käyttäjille tukea ja selkeitä toimintaohjeita ja valmiuksia edetä omatoimisesti kohderyhmälle tarkoitetulla palvelupolulla. Oppaat voivat lisäksi nostaa esille käytettävissä olevia palveluja ja verkkoasioinnin mahdollisuuksia, mikäli niitä on ko. tilanteeseen tarjolla ja sisältää ajankohtaisaineistoa.

Oppaat ovat yhteistä sisältöä ja niitä voidaan osittain tai kokonaan esittää eri käyttäjäryhmille kootuissa näkymissä (kansalaiselle, yritykselle, viranomaiselle) . Oppaiden tuotannosta vastaavat Suomi.fin ja Yrityssuomi.fin toimitukset.

Beta.suomi.fihin uusia oppaita

Nykyisessä beta.suomi.fi-palvelussa olevat kansalaisen oppaat uudistetaan vuoden 2016 aikana. Lisäksi tuotetaan uusia oppaita käyttäjätarpeen perusteella. Käyttäjätarvetta kartoitetaan oppaista saadun palautteen, testitulosten ja käyttäjäpaneelin avulla. Oppaiden aiheita saadaan myös viranomaisilta.

Vuoden aikana tuotetaan kaiken kaikkiaan kahdeksan erilaista kansalaisen opasta, joista ensimmäisenä lapsiperheille tarkoitettu opas.

Yrityksen näkymän opastava sisältö perustuu pääosin nykyisen Yrityssuomi.fin sisältöön ja ensimmäisenä uudistetaan Yrityksen perustajan opas.

Voit antaa palautetta beta.suomi.fin nykyisten oppaiden toteutuksesta palautelomakkeenAvautuu uuteen ikkunaan. kautta.