suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Myös omat opintotietosi näkyvät nyt Suomi.fi-verkkopalvelussa

Julkaistu 12.2.2019

Suomi.fi-verkkopalvelussa näkyvät nyt myös opintotietosi. Verkkopalvelun Rekisterit-osioon on lisätty tiedot Opetushallituksen Koski-palvelukokonaisuudesta, joka kerää yhteen tietoja suomalaisten opintosuorituksista ja -oikeuksista.

Näet Suomi.fissä seuraavat tiedot:

  • vuoden 2018 tammikuun jälkeen kirjatut peruskoulujen, lukioiden ja ammatillisten oppilaitosten suoritukset ja opiskeluoikeudet
  • vuoden 1990 jälkeen suoritetut ylioppilastutkinnot
  • korkeakoulutusuoritukset ja opiskeluoikeudet ovat näkyvissä pääsääntöisesti vuodesta 1995 eteenpäin, mutta tässä voi olla korkeakoulukohtaisia poikkeuksia

Suomalaisten opintotiedot ovat olleet saatavilla Oma Opintopolku -palvelussa helmikuusta 2018. Palvelussa voi myös jakaa valitsemansa tiedot eteenpäin linkillä. 

– Opintotietoja voi tarvita monessa elämänvaiheessa, esimerkiksi työnhaussa. Siksi on hyvä, että ne ovat nyt helposti saatavilla verkossa myös Suomi.fi:n kautta, sanoo kehittämispäällikkö Joonas Mäkinen Opetushallituksesta.

Suomi.fin palveluomistaja Jari Suhonen Väestörekisterikeskukselta on iloinen, että Koski-palvelukokonaisuus on saatu mukaan Suomi.fin rekistereihin.

-Tavoitteenamme on laajentaa Rekisterit-osion tarjontaa mahdollisimman monelle eri elämänalueelle ja opintotiedot ovat tässä iso askel eteenpäin. Näin julkisten tietovarantojen läpinäkyvyys kasvaa, kun yhä useampi kansalaisia kiinnostava rekisteri on silmäiltävissä muutamalla klikkauksella, Suhonen toteaa.

Opintotietojen lisäksi Suomi.fistä näet muun muassa väestö- ja kiinteistötietojärjestelmään sinusta tallennettuja tietoja, tietoja nimissäsi olevista ajoneuvoista sekä ajokorttitietosi. Näet tietosi kirjautumalla Suomi.fi-verkkopalveluun osoitteessa www.suomi.fi.

Lisätietoa:

kehityspäällikkö Jari Suhonen, jari.suhonen@vrk.fi, +358 50 358 9956

kehittämispäällikkö Joonas Mäkinen, joonas.makinen@oph.fi, +358 29 533 1271

Väestörekisterikeskuksen tuottama Suomi.fi-palvelu kokoaa yhteen osoitteeseen kansalaiselle ja yritykselle suunnattua tietoa ja palveluja julkisen hallinnon palveluista. Palvelusta löytyy esimerkiksi viranomaisten sähköiset palvelut, lomakkeet ja kuntien palvelutarjonta. 

Kirjautumalla palveluun voit mm. tarkastella omia rekisteritietojasi. Jatkossa voit saada myös viranomaisasiointiin liittyvät viestit (esim. päätökset, ohjeet, tiedoksiannot ja tutkimustulokset) paperipostin sijaan sähköiseen, tietoturvalliseen postilaatikkoon Suomi.fi-verkkopalvelussa. Palvelussa voit myös valtuuttaa haluamasi henkilön asioimaan puolestasi tai pyytää valtuutusta asioida toisen puolesta.