suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Kansalaisen asiointitili poistuu käytöstä: Uusi Suomi.fi-viestit käyttöön joulukuun puolivälissä

Julkaistu 30.11.2017

Väestörekisterikeskus julkaisee 15.12.2017 uuden, kansalaisten ja viranomaisten väliseen viestintään tarkoitetun palvelun, Suomi.fi-viestit. Uusi palvelu on osa Suomi.fi-verkkopalvelua ja se korvaa nykyisin käytössä olevan Kansalaisen asiointitilin. Kansalainen voi vastaanottaa uuteen palveluun viranomaisten lähettämän postin sähköisessä muodossa ja myös toimittaa sen kautta viranomaisille lisätietoja esimerkiksi vireillä olevaan hakemukseensa liittyen.

Mitä Viestit-palveluun siirtyminen tarkoittaa kansalaisille?

Kansalaisten tulee tunnistautua Suomi.fi-verkkopalveluun ja antaa suostumuksensa sähköiseen viestintään voidakseen vastaanottaa viranomaisten viestit sähköisessä muodossa. Tämän voi tehdä palvelun 15.12.2017 alkaen.

Jos kansalainen ei anna suostumustaan sähköiseen viestintään Viestit-palvelussa, hän saa kaiken viranomaisten lähettämän postin kirjepostina.

Jos kansalaisella on ollut käytössä Kansalaisen asiointitili, hän voi yhä käydä Kansalaisen asiointitilillä lukemassa aiemmin vastaanottamansa viestit, mutta Asiointitilille ei saavu enää 14.12.2017 jälkeen uusia viestejä eikä Asiointitilille aiemmin saapuneisiin viesteihin voi enää vastata.

Asiointitilillä olevat vanhat viestit ja liitteet voi käydä lukemassa osoitteessa www.asiointitili.fi Avautuu uuteen ikkunaan.30.6.2018 saakka. Tämän jälkeen Asiointitili poistuu käytöstä. Kansalaisten tulee käydä tallentamassa vastaanottamansa viestit ja liitteet ennen 30.6.2018, jos haluaa säilyttää Asiointitilille saapuneet viestit.

Kansalaiselle ilmoitukset saapuneista viesteistä sähköpostitse tai mobiilisovelluksella

Suomi.fi-viestit ilmoittaa kansalaiselle viestistä sähköpostitse. Jos kansalainen ottaa käyttöönsä älylaitteeseen ladattavan Suomi.fi-mobiilisovelluksen, hän saa halutessaan ilmoitukset uudesta viestistä myös sovellukseen. Sähköposti tulee siihen sähköpostiosoitteeseen, jonka kansalainen on ilmoittanut ottaessaan Viestit-palvelun käyttöönsä. Sähköpostiosoitetta voi halutessaan myös vaihtaa Viestit-palvelun asetuksissa.

Suomi.fi-viestien mobiilisovellus julkaistaan alkuvuodesta 2018. Mobiilisovellus ja siinä käytössä olevat ilmoitukset uudesta viestistä korvaavat Kansalaisen asiointitilillä olleen tekstiviesti-ilmoituksen.

Lisätietoja:
Väestörekisterikeskus, Suomi.fi-asiakaspalvelu, kapa-asiakaspalvelu[at]vrk.fi