suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Hei opiskelija, oletko lähdössä vaihtoon?

Julkaistu 5.5.2023

Tsekkaa nämä viisi Suomi.fin tarjoamaa vinkkiä.

Väliaikainen muuttoilmoitus

Väliaikainen muuttoilmoitus tulee tehdä, jos vaihtojakson pituus on yli kolme kuukautta. Kun teet  ilmoituksen, viranomaiset (mm. Kela ja Verohallinto), pankit ja  vakuutusyhtiöt saavat uudet osoitetietosi automaattisesti.

Tee opintotuen muutosilmoitus Kelan asiointipalvelussa

Opintotuen muutosilmoituksellaAvautuu uuteen ikkunaan. varmistat, että saat Kelasta opintoetuuksia vaihdon ajalle. Vaihto-opiskeluun myönnettäviä etuuksia ovat opintorahaAvautuu uuteen ikkunaan., asumislisäAvautuu uuteen ikkunaan. sekä opintolainan takausAvautuu uuteen ikkunaan..

Valtuuta läheinen hoitamaan viranomaisasiat puolestasi

Vaihto-opiskeluiden aikana tuskin ensimmäisenä pyörii mielessä veroilmoituksen täyttäminen. Onneksi voit ulkoistaa tämän vaikkapa perheenjäsenelle tai hyvälle  ystävälle. Käytännössä ulkoistaminen tapahtuu sähköisen valtuuden avulla. Kun annat sähköisen valtuuden läheisellesi, hän pääsee täyttämään esimerkiksi veroilmoituksen puolestasi.

Valtuuden keston voi määrittää hyvin vaihto-opiskelun mittaiseksi, jolloin voit  keskittyä täysillä vaihto-opintojen suorittamiseen.

Tärkeät viranomaisviestit mukana myös vaihdossa, mobiilisti!

Jos veroilmoituksen täyttäminen luonnistuu paremmin itseltä kuin  apulaiselta, on sinun syytä kuitenkin pitää huolta, että tärkeät  viranomaisviestit tavoittavat sinut myös vaihto-opiskelun aikana.  Ottamalla käyttöösi ilmaisen Suomi.fi-viestit ja Suomi.fi-mobiilisovelluksen saat viranomaispostin sähköisenä suoraan kännykkään.

Ympäristökin kiittää!

Nauti

Huh mikä lista! Maisemanvaihto on jo itsessään jännittävä paikka, ja  paperihommia on saanut tehdä jo hakuprosessin suhteen enemmän kuin  tarpeeksi. Pidä kuitenkin mielessä se, että kun olet nämä stepit  jaksanut hoitaa, niin voit keskittyä maailmankuvan avartamiseen täysin.

Löydät myös matkustamiseen liittyvää hyödyllistä tietoaAvautuu uuteen ikkunaan. Suomi.fistä.