suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Beta.suomi.fin viranomaisen näkymä avattu

Julkaistu 17.6.2016

Suomi.fin kehitysversiossa on avattu nyt myös viranomaisen näkymä, beta.suomi.fi/viranomaiselle. Sen tarkoituksena on helpottaa eri viranomaisorganisaatioissa työskentelevien työtä kokoamalla keskeiset julkishallinnon yhteiset palvelut, sisällöt ja työkalut yhteen paikkaan. Tavoitteena on myös osaltaan edesauttaa julkishallinnon sisäistä viestintää ja yhteistyötä niin, että tietoa jaetaan yli organisaatiorajojen ja tiedonvaihto on nopeampaa. Tulevaisuudessa on tarkoitus tuoda tunnistautuneelle käyttäjälle näkymään myös personoitua sisältöä ja mahdollisuus oman työnäkymän ja -profiilin luomiseen.

Nyt julkistetussa viranomaisen näkymässä on vain vähän sisältöjä ja toiminnallisuutta, sillä sitä halutaan kehittää yhdessä tulevien käyttäjien kanssa. Viranomaisen näkymän rakenne ja toiminnallisuus noudattelevat jo aiemmin julkaistua kansalaisen näkymää, mutta sisältö on nimenomaan viranomaiselle kohdistettua. Ensimmäisessä beta-versiossa on tuotettu malliksi yksi opas, Työelämän opas. Palvelujen kuvaaminen on käynnissä palvelutietovarannossa ja uusia palveluja tulee mukaan jatkuvasti.

Palautteiden keruu viranomaisen näkymästä käynnistyy tehostetusti syksyllä. Sitä tehdään kansalaisen näkymästä saatujen hyvien kokemusten mukaisesti erilaisin menetelmin − muun muassa keräämällä suoraa palautetta palvelun palautenapin kautta, referenssiryhmissä ja käyttäjäpaneeleissa. Käynnistämme lähiviikkoina niiden henkilöiden rekrytoinnin, joilla olisi halukkuutta olla mukana kehittämässä näkymästä päivittäistä työkalua viranomaisille. Rekrytoitujen kanssa selvitetään millaisia sisältöjä, työkaluja, palveluita ja uutisia he haluavat löytää helposti yhden palvelun ja kirjautumisen kautta.

Viranomaisen näkymän tuotantokäyttö alkaa vuoden 2017 aikana.