suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Beta.suomi.fi uudistuu – lisää käteviä ominaisuuksia ja uusi ilme

Julkaistu 8.2.2017

Beta.suomi.fitä on uudistettu viimeisten kuukausien aikana paljon. Palvelussa on nyt monia uusia ominaisuuksia, jotka tuovat julkishallinnon palveluita entistä tehokkaammin kansalaisten ja yritysten ulottuville. Uudesta Suomi.fi-verkkopalvelusta löytyvät jatkossa tiedot kaikista julkisista palveluista.

Nyt beta.suomi.fissä olevien palveluiden asiointikanavat löytyvät suoraan palvelusivulta. Asiointikanavat kertovat, voiko palvelua saada esimerkiksi verkkosivujen ja puhelinasioinnin kautta vai fyysisessä palvelupisteessä. Palvelupisteiden sijainnin voi uudistusten myötä nähdä suoraan kartalla. Palvelupisteeseen, kuten päiväkotiin, voi hakea reittiohjeet koko maan kattavasti joko julkisilla kulkuneuvoilla, autolla tai kävellen.

Verkkopalveluun rakennetaan eri elämäntilanteisiin sopivia opastavia sisältöjä. Tällaisia voivat olla esimerkiksi työttömäksi jääminen, uuden yrityksen perustaminen tai lapsen hankinta. Opastavia sisältöjä on parannettu siten, että niiden yhteyteen nostetaan automaattisesti palveluita. Opastavia sisältöjä ja niiden esitystapaa kehitetään edelleen kevään kuluessa.

Beta.suomi.fissä on julkaistu myös kokeiluversio Valtuudet-palvelusta. Palvelua voi testata esimerkkisisällöin. Palvelussa voi luoda ja hyväksyä sähköisiä valtakirjoja, eli valtuuttaa toinen henkilö toimimaan puolestaan sähköisissä palveluissa.

Merkittävin ulkoinen muutos on beta.suomi.fin uusi visuaalinen ilme, joka noudattelee uuden Suomi.fi-brändin mukaista ilmettä. Suomi.fi-verkkopalvelun ja muut Kansallisessa palveluarkkitehtuuriohjelmassa tuotetut palvelut tunnistaa jatkossa Suomi.fi-lipputunnisteesta.

Keväällä tulossa omat viestit ja suosikit

Kevään aikana beta.suomi.fihin tulee paljon uusia toimintoja. Yksi merkittävimmistä uutuuksista on Suomi.fi-viestit, jonka avulla viranomaiset voivat lähettää kansalaisille viestejä sähköisesti. Suomi.fi-viestit korvaa nykyisen Kansalaisen asiointitilin vuoden 2017 aikana.

Palveluita voi jatkossa etsiä kuntakohtaisesti ja tunnistautuneena käyttäjänä voi tarkastella oman kotikunnan palveluita tarkemmin ja saada niihin liittyvää opastavaa sisältöä. Uusia ominaisuuksia kevään aikana ovat myös erilaiset hakutavat ja -rajaukset sekä rekisteritietojen hakeminen.

Lisäksi beta.suomi.fihin on tulossa Kansalaisneuvonnan kanavat, lisää opastavia sisältöjä ja suositteluja sekä kieliversiot ruotsiksi ja englanniksi. Tunnistautunut käyttäjä pystyy jatkossa tallentamaan omia suosikkejaan.

Beta.suomi.fistä voi edelleen antaa palautetta sivustolla olevan palautelomakkeen kautta. Palaute-nappi löytyy jokaisen sivun oikeasta alareunasta.