Suomi.fi uudistuu vuoden 2017 aikana ja korvaa nykyisen Suomi.fin, Yrityssuomi.fi-palvelun ja viranomaisille palveluja kokoavan Suomi.fin Työhuoneen. Tutustu Suomi.fin kehitysversioon.
Icons / Utility / Close Created with Sketch.

Etusivu / Palvelut aiheittain / Asuminen ja rakentaminen / Väestötiedot

Väestötiedot

Valtakunnalliseen väestötietojärjestelmään tallennetaan suomalaisten sekä Suomessa pitkään asuvien ulkomaalaisten henkilötietoja. Järjestelmää ylläpitävät maistraatit ja Väestörekisterikeskus.

Väestötietojärjestelmään tallennetaan muiden muassa nimi, henkilötunnus, kotikunta, osoite, kansalaisuus, äidinkieli, perhesuhteet sekä syntymä- ja kuolintiedot. Lapsen huoltajien pitää ilmoittaa lapsen nimet ja äidinkieli väestötietoihin kahden kuukauden kuluessa lapsen syntymästä.

Maistraatista voi tilata virkatodistuksen eli otteen väestötietojärjestelmästä. Maistraatin kautta hoidetaan myös nimenmuutokset, vihkimistä edeltävät avioliiton esteiden tutkinnat ja perukirjojen osakasluetteloiden vahvistamiset. Maistraatit vastaavat lisäksi mm. holhousasioista, tietyistä rekistereistä, siviilivihkimisistä ja julkisen notaarin tehtävistä.

Väestötietojärjestelmässä on tietoa myös rakennuksista, rakennushankkeista, huoneistoista ja kiinteistöistä. Rakennuksista rekisteröidään muiden muassa rakennustunnus, sijainti, omistaja, pinta-ala, käyttötarkoitus ja valmistumisvuosi.

Omat tiedot väestötietojärjestelmästä voi tarkastaa internetissä maksutta Väestörekisterikeskuksen Tarkasta tietosi! -palvelussa tai ottaa yhteyttä maistraattiin, joka myös korjaa virheellisen tiedon.

Näytä sisältö: Käytetyimmät ensin Aakkosjärjestyksessä

Siirry Kansalaisneuvonta.fi-sivustolle.
Siirry Suomi.fin Työhuone-sivustolle - tietoja ja palveluja viranomaisille.
Siirry Yrityssuomi.fi-verkkopalveluun.