suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Suomi.fi-viestien mobiilisovelluksen saavutettavuus

Tässä saavutettavuusselosteessa kerrotaan, miten Suomi.fi-mobiilisovelluksessa noudatetaan lakia digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, mitä puutteita mobiilisovelluksen saavutettavuudessa on ja miten voit antaa meille palautetta saavutettavuusongelmista. 

Tästä mobiilisovelluksesta vastaa Digi- ja väestötietovirasto. Suomi.fi-sovellus on saatavilla Android- ja iOS-matkapuhelimille ja tableteille. Haluamme, että mahdollisimman moni käyttäjä pystyy käyttämään digitaalisia palvelujamme. Otamme saavutettavuuden huomioon digitaalisten palvelujen kehityksessä.

Miten saavutettava mobiilisovellus on?

iOS-sovellus täyttää osittain lain vaatimat A- ja AA-tason saavutettavuuskriteerit (WCAG-kriteeristö 2.1). Mobiilisovelluksessa on saavutettavuuspuutteita, jotka on kuvattu tarkemmin alempana.

Android-sovellus täyttää osittain lain vaatimat A- ja AA-tason saavutettavuuskriteerit (WCAG-kriteeristö 2.1). Mobiilisovelluksessa on saavutettavuuspuutteita, jotka on kuvattu tarkemmin alempana.

Huomasitko puutteita saavutettavuudessa? 

Pyrimme jatkuvasti parantamaan mobiilisovelluksen saavutettavuutta. Jos löydät ongelmia, joita ei ole kuvattu tällä sivulla, ilmoita niistä meille ja teemme parhaamme puutteiden korjaamiseksi. Vastaamme mahdollisimman pian tai viimeistään kahden viikon sisällä. 

Voit ottaa yhteyttä sähköpostitse osoitteella saavutettavuus(at)dvv.fi.

Saavutettavuuden valvonta

Etelä-Suomen aluehallintovirasto valvoo saavutettavuusvaatimusten toteutumista. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit antaa palautteen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten valituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään. 

Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Saavutettavuuden valvonnan yksikkö

www.saavutettavuusvaatimukset.fiAvautuu uuteen ikkunaan.  

saavutettavuus(at)avi.fi

puhelinnumero vaihde 0295 016 000

Tarkemmat tiedot teknisestä saavutettavuudesta

Android- ja iOS-mobiilisovellukset eivät ole vielä kaikilta osin saavutettavia.

  • Tummaa teemaa ei tueta sovelluksissa (WCAG 1.4.8)
  • Animaatioiden vähennys ei koske kaikkia animaatioita (WCAG 2.3.3)
  • Tietyillä elementeillä ei ole saatavilla tilatietoa (WCAG 1.3.1)
  • Osa sovelluksen osista ei täytä kontrastivaatimuksia (WCAG 1.4.3, 1.4.11). Tämä puute pyritään korjaamaan vuoden 2023 aikana.

Miten olemme testanneet saavutettavuutta?

Tämän saavutettavuusselosteen huomiot perustuvat kolmannen osapuolen tekemään arviointiin siitä, täyttääkö verkkopalvelu laissa määritellyt vaatimukset.  

Suomi.fi-mobiilisovellukset ovat julkaistu kesällä 2018. 

Tämä seloste on laadittu 5.5.2021.

Selostetta on päivitetty viimeksi 21.6.2023

Laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta (306/2019)

Saavutettavuusvaatimukset-verkkosivustoAvautuu uuteen ikkunaan.