suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Suomi.fi kehittäjille -verkkosivuston saavutettavuus

Tässä saavutettavuusselosteessa kerrotaan, miten Suomi.fi kehittäjille -verkkosivustolla noudatetaan lakia digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, mitä puutteita sivuston saavutettavuudessa on ja miten voit antaa meille palautetta saavutettavuusongelmista.

Tästä verkkopalvelusta vastaa Digi- ja väestötietovirasto. Haluamme, että mahdollisimman moni käyttäjä pystyy käyttämään digitaalisia palvelujamme. Otamme saavutettavuuden huomioon digitaalisten palvelujen kehityksessä.

Miten saavutettavia sivut ovat?

Tämä verkkopalvelu täyttää osittain lain vaatimat A- ja AA-tason saavutettavuuskriteerit (WCAG-kriteeristö 2.1). Verkkopalvelussa on saavutettavuuspuutteita, jotka on kuvattu tarkemmin alempana.

Huomasitko puutteita saavutettavuudessa?

Pyrimme jatkuvasti parantamaan verkkopalvelun saavutettavuutta. Jos löydät ongelmia, joita ei ole kuvattu tällä sivulla, ilmoita niistä meille ja teemme parhaamme puutteiden korjaamiseksi. Vastaamme mahdollisimman pian tai viimeistään kahden viikon sisällä.

Voit ottaa yhteyttä sähköpostitse osoitteella saavutettavuus(at)dvv.fi.

Saavutettavuuden valvonta

Etelä-Suomen aluehallintovirasto valvoo saavutettavuusvaatimusten toteutumista. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit antaa palautteen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten valituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Saavutettavuuden valvonnan yksikkö

www.saavutettavuusvaatimukset.fi.Avautuu uuteen ikkunaan.

saavutettavuus(at)avi.fi

puhelinnumero vaihde 0295 016 000

Tarkemmat tiedot teknisestä saavutettavuudesta

Verkkosivusto ei ole vielä kaikilta osin saavutettava.

Sisällöt tai toiminnot, jotka eivät vielä ole saavutettavia

  • Näppäimistökohdistin (fokus) ei ole näkyvissä tietyissä käyttöliittymäelementeissä. (WCAG 2.4.7)
  • Tietyt käyttöliittymäkomponentit eivät ole ohjelmallisesti täysin ymmärrettäviä. (WCAG 1.3.1, 3.3.2, 4.1.2)
  • Oppaiden aloituspainikkeen kontrasti ei täytä minimivaatimuksia. (WCAG 1.4.3)
  • Oppaissa puuttuvista esikysymysvastauksista ei anneta virheilmoitusta, vaan siitä kerrotaan ainoastaan käytöstä poistetulla Aloita-painikkeella. (WCAG 3.3.1, 3.3.3)
  • Kaikkia sisällössä olevia otsikoita ei ole merkitty ohjelmallisesti luettavalla tavalla, esimerkiksi oppaiden yhteystietoja sisältävissä osissa. (WCAG 1.3.1)
  • Osa palvelun avattavista vihjeteksteistä ei toimi lukemisjärjestyksen osalta oikein kaikissa ruudunlukijoissa. (WCAG 1.3.2)

Miten olemme testanneet saavutettavuutta?

Tämän saavutettavuusselosteen huomiot perustuvat kolmannen osapuolen tekemään arviointiin siitä, täyttääkö verkkopalvelu laissa määritellyt vaatimukset.

Verkkosivusto on julkaistu 16.4.2024.

Tämä seloste on laadittu 16.4.2024.

Selostetta on päivitetty viimeksi 16.4.2024.

Laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta (306/2019)Avautuu uuteen ikkunaan.

Saavutettavuusvaatimukset-verkkosivustoAvautuu uuteen ikkunaan.