suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Yritysten ilmoitukset kaupparekisteriin

  • Palvelu
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Kaupparekisterin rekisteröintipalvelut jakautuvat yrityksen tai esimerkiksi asunto-osakeyhtiön perustamisesta, muutoksista ja lopettamisesta ilmoittamiseen. Ilmoitukset tehdään kaupparekisteriin, jota ylläpitää Patentti- ja rekisterihallitus (PRH).

  • Uuden yrityksen ilmoittaminen kaupparekisteriin: Asunto-osakeyhtiön ja keskinäisen kiinteistöosakeyhtiön perustamisilmoitus täytyy tehdä sähköisessä ...

Toimi näin

Lomakkeet ja sähköisen palvelun löydät PRH:n ja Verohallinnon yhteiseltä ytj.fi-verkkosivustolta. Ohjeet ilmoittamiseen ovat prh.fi-verkkosivuilla.

Kenelle ja millä ehdoin

Ilmoituksen voi allekirjoittaa yrityksen vastuuhenkilö tai yrityksen valtuuttama asiamies.

Ilmoituksen voi tehdä sähköisessä palvelussa tai paperilomakkeilla. Sähköisen palvelun käyttäjällä on oltava suomalainen henkilötunnus ja lisäksi joko henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset, mobiilivarmenne tai sirullinen henkilökortti (HST-kortti). Yrityksen verkkopankkitunnuksilla ei voi kirjautua palveluun.

Suuri osa kaupparekisteri-ilmoituksista on maksullisia. Ilmoittaminen sähköisessä palvelussa on useimmiten edullisempaa kuin paperilomakkeella. Kun teet kaupparekisterin ilmoitukset sähköisesti, maksat käsittelymaksun ilmoittamisen yhteydessä. Kun teet ilmoituksen paperilomakkeella, maksat käsittelymaksun etukäteen ja liität kuitin ilmoituksen mukaan.

Palvelun toteuttaa

Patentti- ja rekisterihallitus

Palvelusta vastaa

Patentti- ja rekisterihallitus
Tekstistä vastaa: Patentti- ja rekisterihallitus
Päivitetty: 1.2.2023