suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Patentti- ja rekisterihallitus

Yritysten edunsaajien tiedot kaupparekisteristä

  • Palvelu
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

PRH antaa tietoja kaupparekisteriin merkityistä yritysten edunsaajista.

Edunsaajalla tarkoitetaan rahanpesulaissa henkilöä, joka joko omistaa yrityksen tai muuten käyttää määräysvaltaa siinä. Edunsaajat ovat useimmissa tapauksissa yhtiön omistajia.

Ketkä saavat edunsaajien tietoja?

Edunsaajien tiedot eivät ole samalla tavalla julkisia kuin muut yrityksestä kaupparekisteriin merkityt tiedot. Tieto edunsaajailmoituksen rekisteröinnistä on kuitenkin julkinen.

PRH antaa edunsaajien tietoja niille, joilla on tiedoille rahanpesulain mukainen käyttötarkoitus.

Edunsaajatiedot ovat maksullisia

Edunsaajatiedot ovat maksullisia. Tieto edunsaajailmoituksen rekisteröinnistä on maksuton. Voit tarkistaa Virre-tietopalvelun kuulutushausta maksutta, onko yritykselle rekisteröity edunsaajia koskeva ilmoitus.

Miten saat edunsaajatietoja?

PRH kehittää edunsaajien tietopalvelua vaiheittain. Ensi vaiheessa saatavilla on edunsaajaote, jossa on yksittäisen yrityksen edunsaajatiedot. Otteen tiedot ovat suomeksi tai ruotsiksi yrityksen ilmoituksen mukaan.

Sopimusasiakkaana saat edunsaajaotteen sähköisenä PRH:n Virre-tietopalvelusta. Voit myös tilata yksittäisen edunsaajaotteen asiakirjatilauksena.

Toimi näin

Ohjeet edunsaajatietojen pyytämisestä ja hintatiedot ovat PRH:n verkkosivuilla. Opastusta saat myös PRH:n asiakas- ja tietopalvelusta.

Kenelle ja millä ehdoin

PRH antaa edunsaajien tietoja niille, joilla on tiedoille rahanpesulain mukainen käyttötarkoitus. Käytännössä näitä ovat mm. seuraavat:

  • rahanpesulain mukaista valvontatehtävää suorittavat viranomaiset
  • rahanpesulain mukaiset yritykset, joilla on asiakkaan tuntemisvelvollisuus (kuten pankit, vakuutusyhtiöt ja muut finanssilaitokset, kiinteistönvälittäjät, tilintarkastajat)
  • median edustajat
  • muut tahot, joilla on tiedoille rahanpesulain mukainen käyttötarkoitus.

Rahanpesulain mukainen käyttötarkoitus tarkoittaa, että tietojen avulla pyritään estämään rahanpesua ja terrorismin rahoittamista tai edistämään rahanpesun ja terrorismin rahoittamisen paljastamista.

Edunsaajien tiedot ovat maksullisia.

PRH:n täytyy tunnistaa edunsaajatietojen käyttäjä. Edunsaajaotteen tilauksen käsittelyn yhteydessä voimme pyytää sinua tunnistautumaan sähköisesti.

Edunsaajatietojen hankkiminen sopimusasiakkaana edellyttää sopimusta PRH:n kanssa.

Palvelu on maksullinen.

Hintatiedot ovat PRH:n verkkosivuilla.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPatentti- ja rekisterihallitus
Palvelusta vastaaPatentti- ja rekisterihallitus
Alue Koko Suomi
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Patentti- ja rekisterihallitus
Päivitetty: 9.4.2021