suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Yritys- ja yhteisötietojärjestelmän (YTJ) tietopalvelut

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Patentti- ja rekisterihallitus
Alue: valtakunnallinen
Palvelun kielet: suomi, ruotsi, englanti

Yritysten, säätiöiden ja yhteisöjen perustietoja saat käyttöösi Patentti- ja rekisterihallituksen (PRH) ja Verohallinnon ylläpitämästä yritys- ja yhteisötietojärjestelmästä (YTJ).

Perustietoja ovat yrityksen nimi ja yhteystiedot, Y-tunnus, kotipaikka, yritysmuoto, päätoimiala sekä tiedot siitä, mihin PRH:n tai Verohallinnon rekistereihin yritys on merkitty. Perustiedoissa näkyvät myös Patentti- ja rekisterihallituksen myöntämän LEI-tunnuksen tiedot.

YTJ-yrityshaussa voit hakea yritysten, yhteisöjen ja säätiöiden perustietoja Y-tunnuksella ja nimellä. Tietojen hakeminen on maksutonta.

Voit myös maksutta hakea, katsella ja ladata koneluettavassa muodossa YTJ:hin tallennettuja tietoja PRH:n avoimen datan verkkopalvelussa. YTJ:n tietoja on saatavissa koneluettavassa muodossa myös Suomi.fi-palveluväylän sekä Web service -rajapinnan kautta. Näissä palveluissa on liittymismaksu.

YTJ:stä voit myös ladata LEI-tiedostoja, jotka sisältävät tietoja annetuista LEI-tunnuksista sekä uusista ja muuttuneista tiedoista.

YTJ:n tietoja saat myös PRH:n ja Verohallinnon yhteistyökumppanien palveluista.

Laajemmat kaupparekisteritiedot, kuten tiedot yrityksen edustajista ja osakepääomatiedot, saat kaupparekisterin tietopalvelusta Virrestä.


Toimi näin

Yrityshaussa YTJ:n verkkosivuilla voit hakea yritysten, yhteisöjen ja säätiöiden perustietoja Y-tunnuksella ja nimellä.

Koneluettavassa muodossa tietoja voi katsoa ja ladata PRH:n Avoin data -verkkopalvelussa ja Suomi.fi-palveluväylän kautta.

LEI-tiedostoja voit ladata YTJ:n verkkosivuilla.

Lue lisää henkilötietojen käsittelystä tietosuojaselosteesta YTJ:n verkkosivuilta.


Kenelle ja millä ehdoin

Osa palveluista on maksullisia. Jotkut palveluista edellyttävät sopimusta PRH:n ja Verohallinnon kanssa.

Palvelu on maksullinen.

YTJ:n tietoja on saatavissa koneluettavassa muodossa myös Suomi.fi-palveluväylän sekä Web service -rajapinnan kautta. Näissä palveluissa on liittymismaksu.


Palvelun toteuttaa: 
Patentti- ja rekisterihallitus