suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Liikenne- ja viestintävirasto Traficom

Yrityksen laskutusosoite ajoneuvoverotusta tai Oma asiointi-palvelua varten

  • Palvelu
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Ajoneuvoverotuksen laskutusosoite

Yritys voi tilata ajoneuvoverolipun verkkolaskuna tai ilmoittaa ajoneuvoverolipun toimittamiseen erillisen postiosoitteen. Muussa tapauksessa verolippu toimitetaan yrityksen liikenneasioiden rekisterissä olevaan osoitteeseen.

Oma asiointi-palvelun tapahtumien verkkolaskuosoite

Yritys voi ottaa käyttöön Oma asiointi-palvelun tapahtumien verkkolaskutuksen lisäämällä yritykselle verkkolaskuosoitteen. Verkkolaskuosoite voidaan lisätä yhdelle toimipaikalle tai useammalle toimipaikalle.

Jos verkkolaskuosoite lisätään vain yhdelle toimipaikalle, yritykselle toimitetaan yksi verkkolasku, johon on koottu kuukauden maksulliset tapahtumat myös mahdollisten muiden toimipaikkojen osalta. Laskusta peritään laskutuslisä.

Jos verkkolaskuosoite lisätään useammalle toimipaikalle, yrityksen käyttäjät voivat valita tapahtuman maksun kohdennettavaksi mille tahansa yrityksen toimipaikoista. Verkkolasku lähetetään kuukausittain jokaiselle toimipaikalle, jolle on muodostunut laskutettavaa. Jokaisesta laskusta peritään erillinen laskutuslisä.

Verkkopankki- tai luottokortti säilyvät maksuvaihtoehtoina verkkolaskutuksen rinnalla.

Huomioitavaa

Ajoneuvoveron muistutus lähetetään paperisena liikenneasioiden rekisterissä mainittuun osoitteeseen, poikkeuksena laskutussopimusasiakkaat, joille sekä koontilasku että muistutus lähetetään verkkolaskuna.

Jos yritys ei laskutusosoiteilmoituksessa ilmoita verkkolaskuosoitteen lisäksi erillistä laskutusosoitetta paperilaskuja varten, ajoneuvoveron muistutus lähetetään liikenneasioiden rekisterissä mainittuun osoitteeseen.

Vaihtoehtoiset asiointikanavat

Jos et voi käyttää sähköistä asiointipalvelua ajoneuvoverotuksen laskutusosoitteen lisäämiseksi, täytä ilmoituslomake ja lähetä se postitse osoitteeseen Liikenne- ja viestintävirasto Traficom PL 320, 00059

Toimi näin

  1. Kirjaudu Oma asiointi-palveluun

Tunnistaudu palveluun henkilökohtaisilla pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla. Valitse yrityksen puolesta-asiointi.

Laskutustietojen muuttamista varten sinulla on oltava yrityksen edustamisoikeus tai Liikenteen toimijoiden tietojen ja lupien ylläpito-valtuus. Lue lisää: Liikenteen sähköiset palvelut ja Suomi.fi-valtuudet

28.8.2020 asti voit tunnistautua palveluun KATSO-tunnuksilla. Tämän jälkeen KATSO-palvelu poistuu käytöstä.

2. Siirry Organisaation tiedot-välilehdelle lisäämään verkkolaskuosoite.

Verkkolaskuosoitteen tulee olla OVT-tunnus.

3. Vahvista antamasi tiedot.

Kenelle ja millä ehdoin

Edellytykset

Ilmoituksen ajoneuvoverotuksen laskutusosoitteesta voi tehdä auton verovelvollinen

Ilmoituksen Oma asiointi-palvelun tapahtumien verkkolaskuosoitteesta voi tehdä yrityksen valtuuttama henkilö.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLiikenne- ja viestintävirasto Traficom
Palvelusta vastaaLiikenne- ja viestintävirasto Traficom
Alue Koko Suomi
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Liikenne- ja viestintävirasto Traficom
Päivitetty: 20.5.2020