suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Säkylän kunta

Ympäristönsuojelu, ympäristöluvat ja ilmoitukset

  • Lupa tai muu velvoite
  • 3 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Ympäristön pilaantumisen vaaraa aiheuttaville toiminnoille tarvitaan ympäristönsuojelulain mukainen lupa. Näitä toimintoja ovat esimerkiksi asetuksessa määritellyt tietyt teolliset toiminnot, energiantuotanto, eläinsuojat, jakeluasemat ja jätteen ammattimainen käsittely.

Ympäristöluvassa annetaan määräyksiä toiminnan laajuudesta, päästöistä ja niiden vähentämisestä. Luvan myöntämisen edellytyksen ...

Toimi näin

Lupakäsittelyn vaiheet

Ympäristölupahakemus tehdään kirjallisesti ympäristönsuojeluasetuksessa määrätylle lupaviranomaiselle. Euran ja Säkylän kuntien alueella ympäristöluvan käsittelevä viranomainen on Pyhäjärviseudun ympäristölautakunta tai Etelä-Suomen aluehallintovirasto.

Ympäristölupaviranomainen tiedottaa hakemuksesta kuulutuksella. Hankkeen vaikutusalueen asukkailla ja viranomaisilla on tilaisuus esittää hakemuksesta muistutuksia, vaatimuksia ja mielipiteitä. Luvan antamisen jälkeen lupapäätökseen tyytymätön voi valittaa luvasta Vaasan hallinto-oikeuteen ja edelleen korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Lupahakemuksen käsittelystä peritään hakijalta maksu.

Kenelle ja millä ehdoin

Ympäristöluvanvaraisen toiminnan valvonta

Laitoksia ja yrityksiä, joiden toimintaan on myönnetty ympäristölupa, valvovat Varsinais-Suomen ELY-keskus ja Pyhäjärviseudun ympäristötoimisto. Varsinais-Suomen ELY-keskus valvoo ensisijaisesti niitä yrityksiä, joiden ympäristöluvan on antanut valtion viranomainen. Ympäristötoimisto valvoo yrityksiä, joiden ympäristöluvan on antanut ympäristölautakunta.

Palvelun toteuttaa

Säkylän kunta

Palvelusta vastaa

Säkylän kunta
Tekstistä vastaa: Säkylän kunta
Päivitetty: 14.10.2020