suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kiteen kaupunki

Ympäristön tilan seuranta

  • Palvelu
  • Kitee
  • Julkinen palvelu

Yhdyskuntailman laatua Kiteellä seurataan kuukausittain laskeumamittauksin ja ilman epäpuhtauksien aiheuttamia vaikutuksia noin 10 vuoden välein tehtävien bioindikaattoritutkimuksin. Viimeisin bioindikaattoritutkimus on tehty vuonna 2010.

Vesistöjen laadun seurantaa tehdään lähinnä velvoitetarkkailutulosten perusteella. Seurattavia vesistöjä ovat pistekuormituksen alaiset järvet- Kiteenjärvi, Ätäskö, Puhoslampi, Orivesi ja Sirkkajoki-Lepikonjoki ja Pyhäjärvi. Lisäksi kesäisin tehdään reaaliaikaista levätarkkailua Kiteenjärvestä, Orivedestä ja Pyhäjärvestä.

Valtakunnallista leväseurantaa koordinoi Suomen ympäristökeskus (SYKE) ja se toteutetaan yhteistyössä elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskusten (ELY) ja kunnallisten ympäristöviranomaisten kanssa. Leväseuranta on aloitettu vuonna 1998 ja sen avulla pyritään saamaan yleiskuva sinilevätilanteesta koko maassa.

Tarkemmat tiedot ympäristön tilan seurannasta löytyvät Kiteen kaupungin ympäristötoimen verkkosivuilta. Tietoa kaupungin alueella olevista järvistä löytyy myös Järviwikistä, jonne voi kirjata myös havaintoja järvistä

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelusta vastaaKiteen kaupunki
Palvelun toteuttaaKiteen kaupunki
Alue Kitee
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kiteen kaupunki
Päivitetty: 8.1.2019