suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Jyväskylän kaupunki

Ympäristölupa

  • Lupa tai muu velvoite
  • Jyväskylä
  • Julkinen palvelu

Ympäristönsuojelulain mukaan toimintaan, joka pilaa ympäristöä tai aiheuttaa pilaantumisen vaaraa, tarvitaan ympäristölupa. Toimintaan on haettava lupa, jos siitä saattaa aiheutua esimerkiksi maa-alueen, vesistön tai ilman pilaantumista.

Ympäristöluvanvaraisia ovat myös sellaiset ympäristön pilaantumisen vaaraa aiheuttavat vesitaloushankkeet, jotka eivät edellytä vesilain mukaista lupaa. Luvanva ...

Toimi näin

Ympäristölupaa haetaan joko kunnan ympäristönsuojeluviranomaisilta (Jyväskylän kaupungin rakennus- ja ympäristöjaosto) tai aluehallintovirastolta (Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto) toiminnan laadusta tai laajuudesta riippuen. Lisätietoja saat kaupungin ympäristönsuojelu -palveluyksiköstä.

Ohjeet ympäristöluvan hakemiseen ja hakulomakkeet löytyvät ympäristöhallinnon sivuilta (www.ymparisto.fi). Kunnan ympäristönsuojeluviranomaiselle kuuluva ympäristölupahakemus toimitetaan ensisijaisesti sähköisesti kaupungin sähköisen asiointipalvelun kautta tai kaupungin kirjaamoon osoitteella Vapaudenkatu 32 (PL 193), 40101 Jyväskylä.

Kenelle ja millä ehdoin

Ympäristölupapäätöksessä annetaan lupamääräyksiä, joita toiminnassa tulee noudattaa.


Käsittelyaika

3-6 kuukautta

Voimassaoloaika

Määräaikainen tai toistaiseksi voimassa oleva.

Tausta ja lainsäädäntö

Palvelun toteuttaa

Jyväskylän kaupunki

Palvelusta vastaa

Jyväskylän kaupunki
Tekstistä vastaa: Jyväskylän kaupunki
Päivitetty: 28.2.2023