suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Aluehallintovirasto

Ympäristö- ja vesitalouspäätökset sekä vireillä olevat asiat

  • Palvelu
  • Koko maa poislukien Ahvenanmaa
  • Julkinen palvelu

Ympäristönsuojelulain (YSL) sekä vesilain (VL) mukaan luvanvaraiset hankkeet vaikuttavat elinympäristöömme. Lupa-Tietopalvelun avulla voit tutustua ympäristö- ja vesitalouslupa-asioihin, jotka parhaillaan ovat aluehallintoviraston käsittelyssä tai joista aluehallintovirasto on antanut päätöksen.

Lupa-Tietopalvelusta löytyvät aluehallintoviraston antamat ympäristö- ja vesitalouslupapäätökset. Palvelusta löytyy vireilläolotiedon lisäksi kuulemisvaiheessa olevien hakemusten kuulutukset sekä olennaiset hakemusasiakirjat.

Lisätietoja hakemuksesta tai päätöksestä voi pyytää kuulutuksesta tai päätöksestä ilmenevältä asian käsittelijältä.

Toimi näin

Vireillä olevia asioita ja annettuja päätöksiä voit etsiä Lupa-Tietopalvelusta. Palvelusta löydät tarkemmat ohjeet palvelun käytöstä.

Voit rajata hakua vaiheen mukaisesti vireille tulleisiin, tiedoksi annettuihin tai jo päätettyihin asioihin. Voit rajata hakua myös tietylle aikavälille, esimerkiksi 1.1.2016 jälkeen tulleisiin hakemuksiin. Yksilöidyn asian löydät helpoiten asian tai hakijan nimen tai sen osan perusteella. Hakua voit rajata myös tietyn kunnan alueen asioihin.

Palvelu ilmoittaa hakutulokset listana, jossa riveillä on hakuehtoihin soveltuvat asiat. Näitä voit edelleen rajata listauksen alussa olevan hakurivin avulla. Rivin viimeisen sarakkeen Avaa/Öppna-linkistä avautuu asiasivu, jossa esitetään tarkempia tietoja. Esimerkiksi asiaa koskevat päätös-, kuulutus- tai hakemusasiakirjat ovat ladattavissa kyseistä kohtaa vastaavasta Avaa/Öppna-linkistä.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on vapaasti käytettävissä eikä edellytä rekisteröitymistä.

Palvelussa julkaistaan valtion ympäristölupaviranomaisen käsittelemät julkiset asiat ja niitä koskevia julkisia asiakirjoja. Julkisuutta säätelee laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta sekä hallintolaki.

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaAluehallintovirasto
Palvelusta vastaaAluehallintovirasto
Alue Koko Suomi (ei Ahvenanmaa)
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Aluehallintovirasto
Päivitetty: 9.9.2020