suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Geenitekniikan lautakunta

Yleisön kuuleminen muuntogeenisellä organismilla (GMO) tehtävästä kenttäkokeesta

  • Palvelu
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Sinulla on mahdollisuus esittää mielipiteesi Suomessa suunnitelluista kenttäkokeista, joissa käytetään eläviä muuntogeenisiä organismeja (GMO). Kuulemista ei kuitenkaan järjestä niissä tilanteissa, joissa se voisi vaarantaa ihmisen hengen, terveyden tai potilaan tietosuojan. Tämä poikkeus voi koskea esimerkiksi harvinaisen sairauden hoitoon käytettävän muuntogeenisen lääkkeen kliinisiä tutkimuksia tai yksittäisten potilaiden kiireellistä hoitoa.

Tietyissä erikoistapauksissa geenitekniikan lautakunta voi järjestää vastaavan yleisön kuulemisen myös muuntogeenisten organismien suljetusta käytöstä.

Yleisön kuuleminen kestää kunkin hakemuksen osalta 30 päivää.

Toimi näin

Tieto uusista kenttäkoehakemuksista julkaistaan geenitekniikan lautakunnan verkkosivuilla. Voit myös liittyä postituslistalle, jotta saat aina sähköpostitse tiedon uudesta hakemuksesta.

Kuulemisaikana voit lähettää omat kommenttisi kirjeitse tai sähköpostitse geenitekniikan lautakunnalle.

Kenelle ja millä ehdoin

Oman mielipiteensä ja kommenttinsa saavat esittää kaikki aiheesta kiinnostuneet. Huomioi kuitenkin, että kenttäkoelupa voidaan jättää myöntämättä hakijalle vain, jos suunniteltuun kokeeseen liittyisi sellaisia terveys- tai ympäristöhaittoja, joita ei voida koejärjestelyillä ehkäistä.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Perustiedot

Palvelun toteuttaaGeenitekniikan lautakunta
Palvelusta vastaaGeenitekniikan lautakunta
Alue Koko Suomi
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Geenitekniikan lautakunta
Päivitetty: 3.8.2021